Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Avdelningen för ögon och syn placerad på S:t Eriks Ögonsjukhus ansvarar för två tredjedelar av undervisningen av alla kurser som ingår i Optikerprogrammets grundutbildning samt hela Magisterutbildningen i klinisk optometri. I anslutning till utbildningen bedrivs forskning inom ögonområdet som vi uppmuntrar alla anställa att delta i. Vår verksamhet utvecklas ständigt med fokus på utbildning, forskning och ögonvård. Vi söker nu dig som vill vara med att driva den optometriska utvecklingen framåt och vara en del av vårt team! Vår verksamhet står inför nya och spännande utmaningar med möjlighet att kunna utveckla och påverka verksamheten inom forskning och utbildning.

Din roll

Vi söker en klinisk handledare till en tillsvidareanställning på 50% som kommer arbeta i vår utbildningsverksamhet med framför allt uppdragsutbildningar men även med verksamhetens andra kurser. I rollen ingår det att:

 • utbilda i grundläggande optometri och undersökningsmetodik på olika nivåer,
 • utveckla och driva utbildning inom uppdragsutbildning i nära samarbete med branschen,
 • bygga kontaktnät,
 • arbeta med den digitala lärplattformen Canvas samt andra digitala verktyg,
 • administrera uppgifter inom utbildningsverksamheten,
 • aktivt delta i arbetet med verksamhetens strategiplan samt kunna reflektera kring sitt och studentens lärande.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad optiker med magisterexamen.  Erfarenhet av kliniskt arbete som optiker i traditionell optikerverksamhet är ett krav, samt goda kunskaper i Officepaketet (framförallt Excel) samt digitala plattformar. Meriterande är erfarenhet av kursutveckling inom program eller uppdragsutbildning eller annat ledande arbete inom nuvarande/tidigare verksamhet samt erfarenhet av kliniskt arbete inom ögonsjukvård.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi välkomnar ansökningar från personer som tar ansvar och självständigt kan strukturera ett angreppssätt och driva processer samt trivs med att jobba självständigt och känner sig trygg med att ta beslut. Vi ser även att du har en god kommunikativ förmåga för att kunna skap nya nätverk för framtida samarbeten inom branschen. Vidare ser vi gärna en person som har erfarenhet av kundresan i butik och är väl insatt i hur en optikerverksamhets flöde fungerar. Meriterande kompetenser är att du är analytisk och arbetar bra med komplexa frågor samt kan sätta upp höga mål och arbetar hårt för att uppnå dem.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Läs mer om Avdelningen för ögon och syn här
Tio skäl att välja Karolinska Institutet
Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28e mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1141/2023
Kontakt
 • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
 • Marika Wahlberg, Assisterande lektor, marika.wahlberg.ramsay@ki.se
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb