Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I denna anställning får du en unik möjlighet att arbeta tillsammans med andra psykologer, lärare och forskare på Karolinska Institutets psykologprogram. Vi erbjuder en engagerande och stimulerande miljö med fokus på evidensbaserad pedagogik och högkvalitativ forskning på internationellt hög nivå.

Din roll

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för anställningen består av att handleda studenter på termin 9 och 10 inom ramen för en kurs med psykologiskt behandlingsarbete på psykologprogrammet. Kursen är utformad så att studenterna utför psykologisk behandling på olika mottagningar i regionen. Anställningen innebär samordning med de olika mottagningarna där studenterna är placerade. Planering och samordning sker tillsammans med examinator, studierektor och kursmomentansvariga. Utöver handledningsuppdraget innebär anställningen att man är seminarieledare och föreläsare på andra kurser på psykologutbildningen. En viktig del i anställningen är att vidareutveckla handledningspedagogiken på programmet tillsammans med andra lärare. Detta sker genom löpande träffar med de andra handledarna (i kollegiumform) samt samverkan med andra lärare och forskare kring dessa och andra frågor om hur psykologisk kunskap och praktiska kliniska färdigheter lärs ut på psykologprogrammet.

Vem är du?

Som adjunkt för denna anställning krävs kompetens att handleda studenter i deras psykologiska behandlingsarbete med klienter. Vidare krävs både att man är legitimerad psykolog med inriktningen kognitiv beteendeterapi (KBT) samt legitimerad psykoterapeut eller specialist i klinisk psykologi. Det är viktigt att den sökande har en gedigen erfarenhet av klinisk psykologi och handledning av klienter med allmänpsykiatrisk problematik. Att kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Sökande ska ha grundläggande datorkunskaper. Eftersom anställningen innebär mycket samarbete med andra handledare, lärare och forskare läggs stor vikt i bedömningen vid att kunna samarbeta med andra, arbeta i grupp, noggrannhet, förmåga att skapa god struktur samt bedriva självständigt arbete.

Behörig att anställas som adjunkt är den som visat pedagogisk skicklighet samt något av följande:

  • avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens
    eller
  • har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen 

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid samarbetsförmåga samt pedagogisk skicklighet. Handledarutbildning är meriterande. Önskvärda egenskaper hos sökande är kreativitet, planeringsförmåga och pedagogisk kompetens. Erfarenhet av lärplattformar är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här


Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar på svenska eller engelska: CV och meriter som gärna ska presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 april 2023. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 50-60%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-914/2023
Kontakt
  • Pia Enebrink, Avdelningschef, pia.enebrink@ki.se
  • Erik Andersson, Enhetschef, erik.m.andersson@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-04-08

Tillbaka till lediga jobb