Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vid Universitetstandvården utbildas framtidens tandvårdspersonal, såsom tandläkare, tandhygienister och specialisttandläkare. Tillsammans med institutionen för odontologi bedriver vi utbildningar som är internationellt topprankade. Karolinska Institutet rankas som nummer 1 i världen inom ämnet odontologi enligt den senaste QS-rankningen!

På Universitetstandvården möts kliniker och forskare som tillsammans bidrar till att nå vår vision att vara världsledande inom oral hälsa och förbättra människors livskvalitet. Vi är totalt 150 medarbetare, fördelade på 7 kliniker, där vi tillsammans med våra studenter behandlar olika patientkategorier. Vår huvudsakliga verksamhet är förlagd till Campus Flemingsberg.

Till vår klinik för barn- och ungdomstandvård söker vi en tandsköterska som har ett genuint intresse för att arbeta med barn och ungdomar

Vid vår klinik undervisar vi studenter och behandlar barn och ungdomar inom den allmänna barn- och ungdomstandvården. Utöver det är vi också remissinstans för patienter i behov av specialiserad barntandvård. Kliniken har särskilt fokus på barn med kroniska sjukdomar och funktionsvariationer samt kariesprevention, trauma, tandvårdsrädsla och barn som far illa. Vi har ett nära samarbete med enheten för pedodonti vid institutionen för odontologi.  Hos oss arbetar ett trettiotal specialist-, ST- och allmäntandläkare, tandsköterskor, tandhygienister och psykologer.

Din roll

Att arbeta som tandsköterska hos oss skiljer sig från den traditionella tandsköterskerollen. Du kommer att vara involverad i tre olika områden: specialistvård, utbildning och forskning.

Inom specialistvården kommer du att arbeta på kliniken med sedvanliga tandsköterskeuppgifter, samt assistans vid narkostandvård och olika former av sedering. Du kommer även att ha egen patientbehandling med inriktning mot profylax och inskolning.

I utbildningsdelen kommer du att vara delaktig i utbildningen av nya tandläkare och tandhygienister, där din roll som tandsköterska är att bistå lärandet i den kliniska träningen vid behandling av barn och ungdomar.

Tjänsten kan också innehålla administrativa uppdrag inom de forskningsprojekt som drivs på avdelningen.

Vem är du?

För att passa in i rollen ser vi att du har följande kvalifikationer.

Krav:

  • Svensk tandsköterskeexamen
  • Erfarenhet av arbete med barn- och ungdomstandvård
  • Goda kunskaper i det svenska språket

 Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med medicinska riskpatienter
  • Erfarenhet av patienter med tandvårdsrädsla
  • Erfarenhet av narkostandvård

För att passa in i rollen som tandsköterska hos har du ett genuint intresse för att arbeta med barn och ungdomar. Du är strukturerad, flexibel och har väl utvecklad samarbetsförmåga. Du är en person som är villig att hugga i där det behövs och prioriterar att teamet och verksamheten fungerar väl. Vi värdesätter att du tar egna initiativ och har en god känsla för service då klinikens mål är att sätta patienten och studenten i centrum.

Eftersom tjänsten innefattar arbete med barn och ungdomar så förutsätter detta ett uppvisande av ett godkänt utdrag ur belastningsregistret inför en erbjuden anställning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Läs mer om att jobba på universitetstandvården

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!  

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-826/2023
Kontakt
  • Therese Kvist, klinikchef , 08-52488108
  • Malin Lindell, HR partner , 08-52488058
Facklig företrädare
  • Christina Hammarstedt , OFR, 08-52484625
Publicerat 2023-02-22
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb