Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss på Universitetsbiblioteket KI för att stötta KIs studenter, doktorander och forskare i deras informationskompetens och för att bidra till en bättre hälsa för alla. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna kollegor.

Din roll

Du kommer ingå i enheten Informationskompetens som arbetar med att undervisa och handleda studenter, doktorander och forskare i informationssökning och referenshantering och som också utför sökuppdrag åt KI:s forskare och doktorander.

Din roll kommer vara att: 

  • Enskilt och tillsammans med andra undervisa och handleda studenter, doktorander och forskare, på svenska och engelska, för att stödja utveckling av deras informationskompetens och lärande.
  • Tillsammans med sökargruppen hantera de sökuppdrag som kommer in genom att kontakta uppdragsgivaren, sätta upp en sökstrategi och genomföra sökningen. 
  • Individuellt och i samarbete med andra utveckla KIB:s stöd till studenters, doktoranders och forskares lärande, såväl digitalt som på plats.
  • Samarbeta med studenter och lärare på aktuella program samt hålla sig själv och ansvarsområdet uppdaterade om programmens utbildnings- och kursplaner. 
  • Administrera egen undervisning och handledning. 
  • Genom egen kompetensutveckling bidra till utvecklingen av verksamheten inom relevanta ansvarsområden. 

Även andra arbetsuppgifter inom området kan bli aktuella. 

Vem är du?

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla KIB:s verksamhet i informationssökning och referenshantering till KI:s studenter, doktorander och forskare. Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av undervisning och handledning i informationssökning och referenshantering. Du har erfarenhet från att göra systematiska sökningar i databaser. 

Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och du kommunicerar väl i tal och skrift i svenska och engelska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid medicinskt bibliotek eller universitetsbibliotek . Vi ser gärna att du har intresse för arbete med e-lärande och har erfarenhet av UX. Som person är du serviceinriktad och med fokus på användaren. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och har lätt för att skapa relationer. Du tar egna initiativ och kommunicerar väl med andra. Du ser möjlighet i förändring och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige.  

Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård. På universitetsbiblioteket tillämpar vi ett tillitsbaserat arbetssätt med bland annat möjlighet till förtroendearbetstid och att arbeta viss tid på distans. 

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KIB:s värdegrund.  

Placering: Du kommer jobba i både Flemingsberg och Solna, men din huvudsakliga plats kommer vara på ett av campusen.

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26/3 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV tillsammans med ett personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du även att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna / Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-768/2023
Kontakt
  • Hanna Frank, 08-52484124
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ulf Persson, ST, ulf.persson@ki.se
  • Ylva Gavel, SACO, ylva.gavel@ki.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb