Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb.


Cancergenomik-teamet vid MEB ansvarar för prospektiv DNA-analys av patientmaterial för stora randomiserade kliniska prövningar. Dessa omfattar >50 sjukhus i sex europeiska länder. De två största prövningarna är ProBio-studien (www.probiotrial.org) och ALASCCA-studien (https://ki.se/mmk/alascca-studien). Teamet leds av den seniora forskaren Johan Lindberg och ingår i en större forskningsmiljö (~25 personer) under ledning av professor Henrik Grönberg. ALASCCA-studien är ett samarbete mellan Anna Martlings forskargrupp (Institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK), KI) och Henrik Grönbergs forskargrupp (MEB, KI).

Din roll

Varje vecka skickas prover till KI biobank för de prospektiva kliniska prövningarna. Dessa prover behöver tas om hand och förberedas för DNA-sekvensering enligt en avancerad process i vårt genomik-labb vid Science For Life Lab (https://www.scilifelab.se). Vi söker en ordningsam person för veckovis hantering av olika typer av vävnader med målet att utföra avancerad DNA-analys av högsta möjliga kvalitet. Denna tjänst är en tillsvidaretjänst. För frågor om rollen, kontakta Johan Lindberg. Kontaktuppgifter finns nedan. 

I tjänsten som forskningsingenjör ingår följande arbetsuppgifter:

1) DNA-extraktion från plasma, FFPE-vävnad, helblod samt färskfrusen vävnad.

2) Preparation av DNA-bibliotek för sekvensering på ett Illumina sekvenseringsinstrument.

3) Att utföra anrikning på DNA-biblioteket av valda regioner i det humana genomet genom så kallad ”in solution hybridisation based capture”.

4) Noggrann rapportering av de löpande resultaten från det veckovisa labb-arbetet enligt ett protokoll.

Vem är du?

Vi söker dig med en Master of science i relevant ämnesområdet samt med åtminstone fem års erfarenhet av labbande. Kandidaten förväntas kunna optimera våra interna processer, tidigare erfarenhet av att optimerat PCR eller ddPCR är därför ett krav. Det är också en fördel om du har arbetat med capture-protokoll.

Som person är du engagerad, öppen och har god samarbetsförmåga. Vi ser även att du kan arbeta på ett strukturerat och självgående sätt. 

Du kommer att lära dig laborativa processer för att utföra avancerad DNA-analys. Du kommer att arbeta i ett team av labbingenjörer, bioinformatiker samt akademisk personal. Miljön är kreativ och uppmuntrar vidareutveckling för att säkerställa din framtida attraktionskraft på arbetsmarknaden. Muntlig kommunikationsförmåga på engelska är ett krav då arbetsmiljön är internationell. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2 mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-631/2023
Kontakt
  • Johan Lindberg, Chef, johan.lindberg@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, HR, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-02-16
Sista ansökningsdag 2023-03-02

Tillbaka till lediga jobb