Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid Institutionen för Medicin i Solna bedrivs basala och kliniska studier av hög kvalitet med betydelse för människors hälsa. En inspirerande och givande miljö med kunskapsutveckling i fokus. Vi söker nu en forskningsspecialist för arbete i projekt där immunsystemets funktion vid Sjögrens syndrom och associerade tillstånd är i fokus.

Din roll

Den reumatologiska forskningsenheten vid Karolinska institutet i Solna bedriver både klinisk och basal forskning kring reumatiska sjukdomar. Vid dessa sjukdomar är immunsystemet felreglerat och angriper kroppsegna vävnader. De specifika mekanismerna är ännu ofullständigt klarlagda, men kan erbjuda många möjligheter till ny behandling och prevention. Reumatologiska forskningsenheten söker nu kandidater för en tjänst som forskningsspecialist med uppgift att utveckla och leda studier av immunceller vid Sjögrens syndrom och associerade tillstånd, företrädesvis med avancerad flödescytometrisk metodik. Projekten innefattar analys av olika immuncellspopulationer från människa och mus och fastställande av deras fenotyp och funktion, isolering av specifika immunceller, cellodling och funktionella assays, samt analys av data. Positionen innebär även handledning av studenter på olika nivå, att själv söka externa anslag och att skriva och publicera vetenskapliga artiklar. Som del av arbetsuppgifterna ingår att bistå forskare vid lokal corefacilitet för flödescytometriska analyser.

Behörighetskrav

Mångårig erfarenhet av flödescytometri är ett krav, liksom djupgående kunskaper inom och förmåga att självständigt etablera och utvärdera multicolor flow paneler (20-30 markörer) och analus av data med associerade statistiska kunskaper. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning då författande av vetenskapliga artiklar är en integrerad del av arbetsuppgifterna, och dokumenterad erfarenhet av självständig publicering en viktig merit.

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Deltagande i och/eller ansvar för projekt inom området autoimmuna sjukdomar
  • Kunskap om immunsystemet, särskilt i kontext av autoimmunitet hos människa
  • Kunskap och erfarenhet av multi-color flödescytometri
  • Analys av data erhållna via multi-color flödescytometri, inklusive statistisk modellering och utvärdering
  • Erhållade av egna anslag i konkurrens
  • Erfarenhet av handledning

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Skicklighet i det engelska språket i talad och skriftlig form
  • Skicklighet i det svenska språket i talad och skriftlig form
  • Författande av vetenskapliga publikationer
  • God samarbetsförmåga, då del av arbetsuppgiften är att bistå forskare vid flödescytometrisk corefacilitet

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp  Marie Wahren-Herlenius vid Avdelningen för Reumatologi. Gruppens studier är fokuserade till systemisk autoimmunitet, och hur geners variation influerar sjukdomsutveckling. Studier bedrivs både med patienter, experimentella modeller och in vitro system. Vår målsättning är att genom translationella studier förstå de mekanismer som leder till att systemisk reumatisk sjukdom utvecklas.

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omg
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-281/2023
Kontakt
  • Marie Wahren, marie.wahren@ki.se
Facklig företrädare
  • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb