Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Välkommen till en ambitiös forskningsmiljö inom bioelektronisk medicin och inflammations-neurovetenskap vid avdelningen för kardiovaskulär medicin på Institutionen för Medicin, Solna, Karolinska Institutet. 

Din roll

Arbetsuppgifterna omfattar planering, finansiering, genomförande, dokumentation och rapportering av forskningsprojekt där du som biträdande lektor inom bioelektronisk medicin förväntas

  • Självständigt driva experimentell forskning och publicera framsteg inom inflammations-neurovetenskap/bioelektronisk medicin.
  • Söka och säkra relevant finansiering självständigt och i consortier.
  • Handleda post-docs, doktorander och andra studenter.
  • Undervisa på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
  • Utföra nödvändig administration kopplad till arbetsuppgifterna ovan.
  • Huvudsakligen dokumentera arbete och interagera med kollegor och medarbetare på engelska språket.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Innehavaren av denna position förväntas driva internationellt konkurrenskraftig forskning inom experimentell inflammations-neurovetenskap.

I kvalifikationskraven ingår

  • doktorsexamen inom biokemi, gärna med immunometabolisk inriktning.
  • gedigna kunskaper och erfarenhet inom experimentell inflammations-neurovetenskap/bioelektronisk medicin
  • gedigna kunskaper och erfarenhet inom modern cell- och molekylärbiologisk metodologi inklusive ”genetic engineering”/single cell-sortering/analys/RNAsekvensering/bioinformatics, inklusive analys och utveckling med R.
  • erfarenhet av experimentellt arbete inom humanimmunologi och musfysiologi. Särskilt meriterande är kunskaper inom bioelektronisk medicin.
  • en eller flera produktiva post-doc-vistelser.
  • mycket goda kunskaper i engelska, dvs flytande i tal och skrift.
  • god förmåga till produktivt samarbete i en internationell forskningsmiljö med höga ambitioner.
  • erfarenhet av framgångsrik studenthandledning på avancerad nivå och forskarnivå.

Starkt meriterande är dokumenterad erfarenhet av bioelektronisk medicin, erfarenhet från svenska och internationella lärosäten och egen forskningsfinansiering. Dokumenterat goda kunskaper i vetenskaplig och populärvetenskaplig presentation.

Dokumenterad samarbetsförmåga, självständighet, produktivitet och hur den sökande genom sin samlade erfarenhet och kompetens bedöms stärka pågående forskning och utbildning inom avdelningen, institutionen och Karolinska Institutet kommer att vägas in i bedömningen

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

För ett biträdande lektorat med inriktning mot forskning:

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

För ett biträdande lektorat inriktad mot utbildning och forskning:

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp Olofsson, https://ki.se/en/meds/research-group-peder-olofsson, inom avdelningen för kardiovaskulär medicin.

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 februari 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-238/2023
Kontakt
  • Peder Olofsson, Peder.Olofsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-01

Tillbaka till lediga jobb