Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med nationella och internationella toppforskare i gränslandet mellan psykologi och psykiatri för att utveckla diagnostik och behandlingar. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Vi söker en postdoktor som kommer att genomföra studier inom psykiatrisk diagnostik och psykologisk behandlingsforskning. Arbetet innebär att planera studier, databearbetning, genomföra statistiska analyser och skriva anslagsansökningar inom dessa områden. I rollen kommer du även att hjälpa studenter i att använda statistikprogram och genomföra analyser av randomiserade kontrollerade studier.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Erfarenhet av databearbetning och analyser i R är meriterande och erfarenhet i R eller Stata är en förutsättning för att bli anställd. Leg psykolog med klinisk erfarenhet från barn och ungdomspsykiatri är meriterande. Kunskap om analys med nätverksanalys är också meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet, initiativförmåga samt självständighet. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Stockholm

Läs mer om Centrum för psykiatriforskning här
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 januari 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-30/2023
Kontakt
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, camilla.ingelborn@ki.se,08-52483045
  • Johan Bjureberg, Biträdande lektor, 08-52480000
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-01-04
Sista ansökningsdag 2023-01-18

Tillbaka till lediga jobb