Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Avdelningen för omvårdnad har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning inom omvårdnad. Utbildning bedrivs på grund- (sjuksköterskeprogrammet), avancerad- (specialistsjuksköterskeprogrammen) och på forskarutbildningsnivå. Sektionen har ett 80-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö.

Din roll

Den annonserade tjänsten är som forskningsassistent i gruppen ”Hälsofrämjande arbete bland barn och unga” på avdelningen för omvårdnad, NVS. Forskningen i gruppen omfattar flera projekt som rör hälsofrämjande arbete och prevention av ohälsa hos barn, ungdomar och familjer utifrån ett jämlikhetsperspektiv. Fokus för dig som forskningsassistent kommer att vara planering, genomförande och analys i det pågående projektet Effekter av förlängd skoldag på fysisk aktivitet och hjärnhälsa som kommer genomföras i Stockholmsregionen med start under 2023. Projektet genomförs av ett forskningsteam i samarbete med Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) samt Utbildningsförvaltningen och Idrottsförvaltningen i Stockholms stad.

Syftet med projektet är att undersöka om en intervention med förlängd skoldag i årskurs 8 med olika former av fysisk aktivitet kan leda till förbättrad psykisk hälsa, kognition och akademisk prestation bland skolungdomar.

I arbetet som forskningsassistent ingår att rekrytera och samordna deltagande skolor och ungdomar i projektet, kontakt med samarbetspartners, planera för och genomföra datainsamling. Anställningen avser 60% av heltidsanställning i 6 månader med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Arbetet förutsätter att du har mycket goda färdigheter i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Sökande bör ha egen drivkraft med god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna arbeta både inom och utanför akademin. Sökande ska även ha en master/magisterexamen inom ett relevant område, såsom: omvårdnad, folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap, beteendevetenskap, nutrition eller liknande. Meriterande är tidigare erfarenhet av liknande projekt i skolor gällande datainsamling, kunskap om interventions- och implementeringsforskning samt erfarenhet av arbete med levnadsvanor och hälsofrämjande arbete riktat till barn och/eller ungdomar. Sökanden behöver även ha körkort.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 januari 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5307/2022
Kontakt
  • Susanne Andermo, 08-52483902
  • Maria Staiger, 073-3709926
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-12-25
Sista ansökningsdag 2023-01-16

Tillbaka till lediga jobb