Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Denna anställning kommer att vara inom forskargrupp Andreas Olsson. Gruppen bedriver forskning på social-emotionell inlärning och reglering, på hög internationell nivå. I arbetet används ett flertal olika metoder; beteendemått, psykofysiologi (hudkonduktans och ögonblinksstartle), virtual reality, genetik och funktionell hjärnavbildning (fMRI; MEG). Gruppen består av ett flertal postdoktorer, doktorander, assistenter och seniora forskare, med både nationella och internationella samarbetspartners. Vi söker en postdoktor med starka kvantitativa färdigheter och erfarenheter av matematiska beräkningsmodeller som kommer att arbeta med att undersöka emotionell inlärning och beslutsfattande.

Din roll

Vi söker en postdoktor som kommer att arbeta i en produktiv och dynamisk forskningsmiljö med projekt som undersöker emotionell inlärning och social kognition med hjälp av psykofysiologi-, fMRI, ögonrörelse, samt matematiska beräkningsmetoder. Du kommer att ha full tillgång till MR-centrum och ett fullt utrustat psykofysiologi- och ögonrörelse lab. Du kommer att vara involverad i utvecklandet av design och implementering av experiment, samt i analysen och spridningen av resultaten på vetenskapliga konferenser och i vetenskapliga tidskrifter. Du kommer också att vara en resurs för mer juniora forskare genom att dela med dig av din kunskap. Du kommer också ha möjlighet att handleda studenter och forskningsassistenter.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Sökande ska ha en PhD inom psykologi med flera starka publikationer. Sökande ska även ha en gedigen bakgrund inom kvantitativ metod med mycket goda kunskaper och färdigheter inom design och genomförande av experimentella studier med fokus på inlärning och beslutsfattande. Sökande ska också ha goda kunskaper och färdigheter inom psykofysiologi, ögonrörelse, mouse-tracking och fMRI applikationer, samt mycket god kunskap i inlärningsteori och matematiska beräkningsmodeller av beteende. Det är viktigt att den sökandes tidigare publikationer visar på avancerad färdighet i användningen av experimentella tekniker, eftersom det krävs att den sökande utöver det egna design- och analysarbetet ska kunna lära ut analys och tolkning av kvantitativ modellering till andra medarbetare i gruppen. Ett annat krav är erfarenhet av programmering i R och Presentation. Förmåga att samarbeta är dessutom viktigt då stor del av arbetet sker i samarbete med andra personer i gruppen. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift krävs.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs med om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer ingå i

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 december 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4885/2022
Kontakt
  • Andreas Olsson, Forskargruppsledare, andreas.olsson@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2022-12-07
Sista ansökningsdag 2022-12-22

Tillbaka till lediga jobb