Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för fysioterapi

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Tjänsten är placerad i Franzén Group men projekten sker i samarbete med andra forskargrupper. I forskargruppen bedrivs forskning gällande neurologiska sjukdomar (Parkinsons sjukdom, multipel skleros (MS), stroke och ryggmärgsskada) och våra fokusområden är balanskontroll, träning, fysisk aktivitet och även hjärnaktivitet. I forskargruppen ingår ett flertal doktorander, postdoktorer, juniora och seniora forskare med olika yrkesbakgrund.  Postdoktorn kommer att arbeta i projekt gällande träning och motor-kognitiv funktion vid MS och Parkinsons sjukdom. Projekten omfattar att undersöka motor-kognitiv funktion hos personer med MS med ny teknik som kombinerar rörelseanalys med hjärnaktivitet och utveckling av träning med olika modaliteter för personer med Parkinsons sjukdom.  

Din roll

Vi söker nu efter en postdoktor på heltid i två år som ska undersöka motoriska och kognitiva funktionsnedsättningar under komplex gång med hjälp av en ny hjärnavbildningsteknik - functional near infrared spectrometry (fNIRS) hos personer med MS samt även utveckla en ny träningsintervention för personer med Parkinsons sjukdom. Arbetsuppgifterna kan även inkludera delaktighet i en randomiserad kontrollerad balansträningsstudie för personer med MS

Ditt arbete kommer att bestå av sedvanliga arbetsuppgifter på postdoktoral nivå såsom design av projekt, datainsamling, bearbetning, dataanalys och statistisk analys. Skrivande av vetenskapliga artiklar, ansökningar och att kunna presentera forskningen är viktiga arbetsuppgifter. Det finns även möjlighet att framledes designa egna studier inom området. Undervisning och handledning av studenter och doktorander kan förekomma.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Sökande bör, förutom ovanstående kvalifikationer, ha mycket god svenska och kommunicera obehindrat i både tal och skrift på engelska. Du bör ha en vana av patientkontakt med personer med neurologiska sjukdomar (företrädesvis MS och Parkinson). Vidare bör sökande ha och en grundutbildning inom fysioterapi och erfarenhet av rörelseanalys. Vi lägger stor vikt vid om du har erfarenhet och kunskap av gånganalys, utveckling/design av interventioner och träningsstudier samt hjärnavbildningsmetoder. Detta projekt är ett stort samarbetsprojekt vilket innebär att en viktig förmåga är att kunna samarbeta och interagera med olika parter samt att även leda och koordinera delar av projektet

Du bör vara initiativtagande, självständig och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg och Solna 

Din karriär fortsätter här]

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 december 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön/ Montly salary
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg och Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4442/2022
Kontakt
  • Erika Franzén, Professor/fysioterapeut, 08-52488878
  • Elin Danielsson, HR-partner , 0700026095
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2022-11-22
Sista ansökningsdag 2022-12-04

Tillbaka till lediga jobb