Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Forskningen vid Enheten för epidemiologi, Institutet för miljömedicin (IMM), Karolinska Institutet (KI), fokuserar på att öka kunskapen om sjukdomars etiologi och prognos, med tonvikt på miljö- och livsstilsfaktorer, samt epidemiologisk metodik. Forskningen baseras på stora register-baserade kohorter, samt kohort- och fall-kontrollstudier med omfattande information från frågeformulär och biologiska prover. Mycket av vår forskning sker i internationella samarbeten. IMM är en multidisciplinär institution och vår forskning är relevant ur ett folkhälsoperspektiv, vi deltar ofta i nationella och internationella hälsoriskbedömningar där våra forskningsresultat kommer till nytta.

Din roll

Enheten för epidemiologi vid IMM söker nu en postdoktoral forskare. Vi genomför flera projekt som fokuserar på cancer hos barn, ungdomar och unga vuxna — både avseende etiologi, prognos och långtidseffekter. En del av våra projekt är nordiska samarbeten. Som postdoktor förväntas du delta i hela forskningsprocessen, från planering och projektadministrering, databearbetning och analys, till rapportskrivning och korrespondens med vetenskapliga tidskrifter. Du förväntas också delta i handledning av doktorander och viss undervisning. Tjänsten avser en tidsbegränsad anställning på nio månader.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Krav för att vara aktuell för tjänsten:

  • Doktorsexamen i medicin, epidemiologi, biostatistik eller ett angränsande område.
  • Formell utbildning i epidemiologi och statistik samt erfarenhet av epidemiologisk forskning
  • Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga arbeten
  • Erfarenhet av cancerepidemiologi
  • Erfarenhet av registerbaserad epidemiologisk forskning
  • Erfarenhet av att hantera och analysera stora databaser, inklusive hälsodataregister och populationsregister
  • Avancerade färdigheter i data-analys och i användande av statistiska mjukvaror (helst SAS och/eller STATA)
  • Mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift, inklusive vetenskapliga texter

Dessutom är det meriterande med god kännedom eller erfarenhet från hälso-och sjukvården, (barn)onkologi, internationella samarbeten och viss projektadministration. Vi ser gärna att du har ett intresse för undervisning och vana av att leda sådan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en kreativ och motiverad medarbetare som uppskattar att arbeta i team. Vi hoppas att du som söker uppvisar god samarbetsförmåga och samtidigt är självständig nog att formulera nya hypoteser och kritiskt granska forskningsresultat.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

https://ki.se/imm/enheten-for-epidemiologi

Din karriär fortsätter här: https://ki.se/om-ki/tio-skal-att-valja-karolinska-institutet

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4245/2022
Kontakt
  • Maria Feychting, professor , maria.feychting@ki.se,08-52487465
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-11-03
Sista ansökningsdag 2022-11-17

Tillbaka till lediga jobb