Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Centre for Translational Microbiome Research (CTMR) startades i januari 2016 för att studerar vilken roll mikrobiomet spelar för människans hälsa, med fokus på en djup förståelse för translationell mikrobiomforskning och har etablerat en bred bas med tekniska, biologiska, kliniska och epidemiologiska plattformar för att studera komplexa mikrobiella samhällen i väldefinierade humanmaterial. Under de senaste 4 åren har en infrastruktur byggts upp för storskalig DNA/RNA extraktion och sekvensering av humana prover.

I mars 2020 startades Nationellt Pandemicenter (NPC) upp som ett COVID19 diagnostiklaboratorium vid CTMR för att utföra storskalig analys för förekomsten av COVID19 genom nukleinsyrapåvisning av SARS-CoV-2. Sedan början av 2021 utgör storskalig sekvensering av SARS-CoV-2 kärnverksamheten på NPC för att bidra till den nationella övervakningen av virusets evolution. Under 2022 har NPC dessutom ett nationellt uppdrag som beredskapslaboratorium för COVID19 diagnostik. NPC arbetar i nära samarbete med Folkhälsomyndigheten. Vi får prover från flera av Sveriges regioner. NPC har dess utöver ett nationellt samarbete med Biobank Sverige och Regionerna för förvaring av positiva COVID-19 prover. CTMR och NPC är idag två enheter inom en forskargrupp där resurser och kompetens från båda enheterna delvis samordnas. NPC är en dynamisk miljö med medarbetare från olika discipliner och karriärnivåer. I enlighet med vårt uppdrag under pågående covid-19 pandemi är förändringar i arbetsflöde och tempo en del av den dagliga verksamheten.

Din roll

Arbetsuppgifterna består av praktiskt arbete för beredskap av tillhandahållning av testkapacitet för storskalig diagnostik (bl.a för SARS-CoV-2). Arbetsuppgifterna består av packning av Covid-19 provtagningskit. Arbetsmomenten utförs i laboratoriemiljö, där skyddsklädsel såsom ansiktsmask och handskar används för att upprätthålla adekvat diagnostisk renlighet. Momenten består av att klistra etiketter på provrör, packa ihop olika komponenter till provtagnings kit. Arbetet är repetitivt, men behöver utföras med hög noggrannhet. Verksamheten är periodvis komplex, tempot är stundtals högt, och omprioriteringar kan ske med kort varsel.

Vem är du?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av lagerarbete alternativt annan logistik. Du är insatt i hantering av humant material och patientmaterial. Vana av liknande arbete värdesätts högt. Rollen kräver därför mycket goda kunskaper i svenska alternativt engelska i tal och skrift.

Krav

  • Vana vid högt tempo och förmåga att hantera större mängder provmaterial
  • Erfarenhet av arbete med krav på kvalitetssäkring i enlighet med GLP
  • Erfarenhet av arbete i diagnostiska arbetsflöden och high throughput-upplägg
  • Erfarenhet av arbete inom SARS-CoV-2 diagnostik
  • Goda kunskaper i Engelska i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter

  • Dokumenterad erfarenhet och vana av liknande arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av renrumsarbete
  • Goda kunskaper i Svenska
  • Redan upplärd vid NPC 

Personliga egenskaper

Vi söker en engagerad och ansvarstagande person som är van vid eget arbete och monotona arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du är en lagspelare med strävan efter att uppnå gemensamma mål. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4003/2022
Kontakt
  • Evelina Björninen, evelina.bjorninen@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-10-18
Sista ansökningsdag 2022-11-01

Tillbaka till lediga jobb