Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

I denna tjänst får du en unik möjlighet att arbeta tillsammans med andra psykologer och forskare på Karolinska Institutets Psykologprogram. Vi erbjuder en engagerande och stimulerande miljö med fokus på evidensbaserad pedagogik och högkvalitativ forskning på internationellt hög nivå.

Din roll

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för tjänsten består av att planera inför, samordna och genomföra utbildningsinsatser gällande kliniska inslag som ges av Avdelningen för Psykologi på Psykologprogrammet. Exempelvis att vara examinator, kursansvarig och momentansvarig lärare inom ramen för kurser på psykologprogrammet, om klinisk metod och internetbehandling samt lärare på kurs om utveckling av självkännedom och kliniska färdigheter. Dessutom ingår att förmedla kunskap om psykologi inom ramen för andra utbildningar och professioner. Centrala arbetsuppgifter är att planera kurserna, hålla i undervisningen kring såväl teoretisk som praktisk kunskap om psykologiska mekanismer samt evidensbaserade psykologiska behandlingsmetoder, samt genomföra administrativa uppgifter (såsom utformande av kurshemsida, examinationer, kursutvärdering). En del av arbetsuppgifterna innebär att bidra i utvecklingen av evidensbaserade pedagogiska upplägg. Önskvärt är samverkan med andra lärare/forskare kring dessa frågor och kring att psykologisk kunskap förmedlas på olika sätt inom ramen för psykologprogrammet.

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde. Sökande ska vara legitimerad psykolog med inriktningen kognitiv beteendeterapi (KBT). Det är viktigt att sökande har en gedigen erfarenhet av kliniskt psykologiskt arbete, samt erfarenhet av att ansvara för, planera, samordna och genomföra utbildning inom området psykologi och psykologisk behandling. Egen forskning i klinisk psykologi är en merit. Att kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Stor vikt läggs vid förmåga att samarbeta med andra, arbeta i grupp, noggrannhet, förmåga att skapa god struktur samt bedriva självständigt arbete. Önskvärda egenskaper hos sökande är kreativitet, planeringsförmåga och pedagogisk kompetens. Sökande ska ha grundläggande datorkunskaper, erfarenhet av lärplattformar anses meriterande.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet samt erfarenhet av undervisning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 

Läs mer om Institutionen för Klinisk neurovetenskap
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 september 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3544/2022
Kontakt
  • Pia Enebrink, Avdelningschef, pia.enebrink@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-09-26

Return to job vacancies