Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi konstruerar digitala tvillingar av enskilda patienter baserat på omics- och klinisk rutindata. Dessa tvillingar behandlas beräkningsmässigt med tusentals läkemedel för att hitta det eller de läkemedel som är optimala för patienten. Projektet bygger på ett multidisciplinärt internationellt samarbete finansierat av EU-kommissionen och Nordiska forskningsrådet.

Din roll

Din roll är att samordna konstruktion och databehandling av digitala tvillingar, i nära samarbete med andra bioinformatiska, AI-, experimentella och kliniska forskare. I detta ingår arbete med olika dataprogram, av vilka Ingenuity Pathway Analysis har en viktig roll. En annan viktig del i ditt arbete är att samverka med svenska och internationella forskare och laboratorieföretag, inklusive kinesiska.  

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Du ska ha samt genomgått minst tre års postdoktoral utbildning, följt av anställning motsvarande forskningsspecialist eller forskningsingenjör.

Bedömningsgrunder

Du bör ha flerårig erfarenhet av att samordna bioinformatiska analyser av kliniskt relevanta omikdata. Detta ska ha resulterat i minst en publikation med impact >10, där du är försteförfattare. Arbetet bygger till stor del på gemensamt användande av Ingenuity Pathway Analysis programmet. Du måste därför ha dokumenterad erfarenhet och utbildning i detta. Eftersom den samordnande rollen kräver samverkan med både svenska och internationella forskare och laboratorieföretag behöver du förstå svenska, samt både skriva och tala på engelska. Då du i din roll som forskningsspecialist kommer att samverka med kinesiska företag och forskare ser vi även att du har god kinesiska i både tal och skrift. 

Den samordnande rollen kräver mycket god social förmåga och personlig integritet.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Swedish Digital Twin Consortium

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 augusti 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3200/2022
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Wietze de Vries, SACO, 08-52484057,wietze.de.vries@ki.se
  • Christina Hammarstedt, ST, 08-52484625
Publicerat 2022-08-16
Sista ansökningsdag 2022-08-30

Tillbaka till lediga jobb