Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har drygt 430 verksamma medarbetare, varav 100 doktorander, 50 postdoktorer och 26 professorer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.

Avdelning

Centre for Translational Microbiome Research (CTMR) startades i januari 2016 för att studerar vilken roll mikrobiomet spelar för människans hälsa, med fokus på en djup förståelse för translationell mikrobiomforskning och har etablerat en bred bas med tekniska, biologiska, kliniska och epidemiologiska plattformar för att studera komplexa mikrobiella samhällen i väldefinierade humanmaterial. Under de senaste 4 åren har en infrastruktur byggts upp för storskalig DNA/RNA extraktion och sekvensering av humana prover.

I mars 2020 startades Nationellt Pandemicenter (NPC) upp som ett COVID19 diagnostiklaboratorium vid CTMR för att utföra storskalig analys för förekomsten av COVID19 genom nukleinsyrapåvisning av SARS-CoV-2. Sedan början av 2021 utgör storskalig sekvensering av SARS-CoV-2 kärnverksamheten på NPC för att bidra till den nationella övervakningen av virusets evolution. Under 2022 har NPC dessutom ett nationellt uppdrag som beredskapslaboratorium för COVID19 diagnostik. NPC arbetar i nära samarbete med Folkhälsomyndigheten. Vi får prover från flera av Sveriges regioner. NPC har dess utöver ett nationellt samarbete med Biobank Sverige och Regionerna för förvaring av positiva COVID-19 prover. CTMR och NPC är idag två enheter inom en forskargrupp där resurser och kompetens från båda enheterna delvis samordnas. NPC är en dynamisk miljö med medarbetare från olika discipliner och karriärnivåer. I enlighet med vårt uppdrag under pågående covid-19 pandemi är förändringar i arbetsflöde och tempo en del av den dagliga verksamheten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar övergripande samordning och koordinering av olika projekt, framförallt tillsammans med externa samarbetsparter. Din roll kommer ha stort fokus på kommunikation och logistik, samt att planera och organisera seminarier, kurser och möten. Tillsammans med enhetschefen och projektledare ingår du i planeringsteamet för NPC. I arbetet ingår att delta i möten och sköta kommunikation med olika externa parter, inklusive myndighetsparter. I din roll som samordnare ska du fungera som en länk mellan externa samarbets- och uppdragspartners och den interna verksamheten. Du kommer ansvara för NPCs funktionsbrevlåda.

I arbetsuppgifterna ingår även praktiskt arbete för beredskap av tillhandahållning av testkapacitet för storskalig diagnostik (bl.a för SARS-CoV-2). Ledning och koordinering av logistik samt av teamet för packning av testkit, lagerhållning samt dokumentation av detta. Som samordnare kommer du leda det dagliga arbetet i vissa av NPCs verksamhetsområden, och även ingå i teamet som utför det praktiska utförandet. Du behöver kunna arbeta självständigt och fatta beslut i det dagliga arbetet, men även arbeta som en i teamet. Verksamheten är periodvis komplex, tempot är stundtals högt, och omprioriteringar kan ske med kort varsel. Arbetsmomenten dokumenteras i vårt Laboratory Information Manager System (LIMS) samt i olika filer på OneDrive, och andra elektroniska dokumentationssystem. Planering av arbetsmoment, noggrann dokumentation och hantering av provinformation är en väsentlig del av arbetsuppgifterna. Tydlig kommunikation på svenska och engelska, både internt och externt, är en central del av din roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en adekvat utbildning inom projektledning, och med erfarenhet av logistiskt arbete samt storskaliga laboratorieanalyser. Du är insatt i hantering av humant material och patientmaterial. Vana av liknande arbete värdesätts högt. Du behöver ha en omfattande erfarenhet av serviceinriktade arbetsuppgifter, eftersom rollen i huvudsak omfattar att samordna det dagliga arbetet inom verksamheten och fungera som samordnare gentemot externa (myndighets)partners. Rollen kräver därför mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Krav

  • Adekvat utbildning
  • Betydande erfarenhet av att planera och genomföra events av olika storlek
  • Dokumenterad erfarenhet av kommunikation och logistik
  • Betydande erfarenhet av serviceinriktade arbetsuppgifter
  • Dokumenterad erfarenhet av projektsamordning
  • Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning
  • Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning inom storskalig diagnostik
  • Dokumenterad erfarenhet av inköp av laboratoriematerial samt lagerhållning
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga, samt förmåga att dokumentera arbetets gång.
  • Noggrant utförande av högt standardiserat rutinarbete
  • Vana vid högt tempo och förmåga att hantera större mängder prover och plattor
  • Erfarenhet av arbete i diagnostiska arbetsflöden och high throughput screening
  • Erfarenhet av SARS-CoV-2 diagnostik
  • Dokumentationsvana
  • Goda datorkunskaper och/eller tekniskt lagd
  • God kunskaper i Engelska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter

  • Dokumenterad erfarenhet och vana av liknande arbetsuppgifter omfattande diagnostik
  • Erfarenhet att dokumentera sitt arbete i ett LIMS
  • Goda kunskaper i Svenska
  • Redan upplärd vid NPC

Personliga egenskaper

Vi söker en engagerad och ansvarstagande person som är van vid att planera, organisera och leda projekt och arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på kommunikationsförmåga och serviceinriktning. Du arbetar på ett mycket dynamiskt sätt, har lätt att anpassa dig till omprioriteringar, men samtidigt hålla en professionell och precis arbetsnivå. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga, självständighet, servicevilja och ett strukturerat arbetssätt. Du har förmåga att dokumentera och kritiskt kontrollera ditt arbete på svenska och engelska, på ett spårbart sätt. Du har lätt för samarbete med andra och kommunicerar tydligt med kolleger, samarbetsparter och servicetekniker. Goda kommunikations och handledaregenskaper är av stor vikt för att kunna utföra arbetet. Du inger förtroende hos de du möter och har en god samarbetsförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3140/2022
Kontakt
  • Jessica Alm, jessica.alm@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
Publicerat 2022-08-15
Sista ansökningsdag 2022-08-28

Tillbaka till lediga jobb