Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker nu en postdoktor till Avdelningen för lungmedicin, Institutionen för Medicin, Solna. Vi bedriver kliniska patientnära forskning av internationell toppklass och har ett nära samarbete med Medicinsk enhet Lung- och Allergisjukdomar vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. För rätt person erbjuder vi goda möjligheter till fortsatt vetenskaplig karriär, nätverksbygge och egen profilerad forskningsinriktning.

Din roll

Projektet syftar till att identifiera faktorer associerade med kronisk luftvägsobstruktion hos aldrig-rökare och att studera molekylära mekanismer. Forskningen bygger på en relativt stor kohort (ca 1000 individer), rekryterad från den nationella ”Swedish CArdioPulmonary bioImage Study” (SCAPIS) -studien, med omfattande information från enkäter, biologiska prover, lungfunktionsundersökningar och data från bronkoskopi. Arbetet innebär att kvalitetskontrollera data, hjälpa till med datainsamling, formulera hypoteser, utveckla analysplaner, hantera databasen, analysera och presentera data samt skriva vetenskapliga artiklar. Projektet är ett samarbete mellan de sex universitet och universitetssjukhus som ingår i SCAPIS (Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund/Malmö). Tjänsten innebär regelbunden kontakt med personer vid deltagande centra inkluderande resor. Muntlig och skriftlig kunskap i svenska språket är en förutsättning. Tjänsten som postdoktor är initialt på två år.

Vem är du?

Vi söker en entusiastisk, kreativ och drivande postdoktor med bakgrund inom epidemiologi och biostatistik och med intresse och erfarenhet av lungmedicinsk forskning. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift och kan tänka dig regelbundna resor till deltagande centra. Du har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens och är intresserad av en fortsatt vetenskaplig karriär.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i medicinsk vetenskap. Formell utbildning i epidemiologi eller statistik. Erfarenhet av att hantera stora databaser, utmärkt datahanteringsförmåga och gedigna kunskaper om vanliga statistiska mjukvaror. Kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Kompetenser, färdigheter och erfarenheter som anses meriterande:
Förmåga till vetenskaplig formulering i tal och i skrift. God samarbetsförmåga och förmåga till egna initiativ. Erfarenhet att kommunicera med myndigheter, samarbetspartners vid övriga centra inom Sverige och andra intressenter. Erfarenhet av lungforskning. Grundutbildning i biomedicin, medicin, biologi, statistik eller närliggande ämnen.

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp Magnus Sköld 
Forskargruppen leds av Professor Magnus Sköld och fokuserar på translationell och epidemiologisk forskning inom Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom (KOL) och Lungfibros. Gruppen samarbetar med enheter både inom Karolinska Institutet och andra universitet, och har även internationella samarbeten.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2728/2022
Kontakt
  • Magnus Sköld, Magnus.skold@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Bruna Gigante, Bruna.gigante@ki.se
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-08-09

Tillbaka till lediga jobb