Institutionen för molekylär medicin och kirurgi, forskargrupp Thoraxkirurgi erbjuder en stimulerande forskningsmiljö i tät kontakt med patienter och klinisk verksamhet inom det kardiovaskulära området. Vi utvärderar kirurgiska tekniker, operationsutfall och strategier för riktad diagnostik och uppföljning.

Din roll

Arbetet innefattar att analysera och utvärdera kirurgiska resultat avseende mortalitet, komplikationer och livskvalitet efter aortakirurgi inom NORCAAD.
Du har god kunskap om hjärtkirurgiska ingrepp inklusive aortakirurgi och en förmåga att utvärdera kombination av invasiva/öppna kirurgiska metoder och kateterburna tekniker för aortakirurgi. I arbetet ingår också att identifiera och bedöma adekvata metoder för diagnostik och uppföljning före och efter dessa kirurgiska ingrepp. Arbetet bedrivs delvis i konsortier i nationell och internationell regi och studierna är uttalat translationella med nära koppling till basal kardiovaskulär forskning.

Vem är du?

Du är läkarkandidat med ett dokumenterat forsknings- och kliniskt intresse för hjärtkirurgi. Du bör vara insatt i NORCAAD cohorten och förtrogen med de applicerade kirurgiska ingreppen hos dessa patienter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2648/2022
Kontakt
  • Anders Franco-Cereceda, Professor, anders.franco-cereceda@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darren-Shori, SACO, taher.darren-shori@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2022-06-14
Sista ansökningsdag 2022-06-26

Return to job vacancies