Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en forskare med både preklinisk och klinisk bakgrund som skall utföra en translationell forskning innefattande kognitiv neurovetenskap och epidemiologi i ett unikt projekt om hur psykedelika påverkar personlighet and mental hälsa hos både friska och patienter med psykiatrisk problematik.

Ämnesbeskrivning

Anställningen avser ett translationellt projekt inom kognitiv neurovetenskap (inklusive hjärnavbildningsmetoder såsom funktionell MRI) och epidemiologi (populationsregister och -databaser). Fokus är kring hur personligheten formas av psykedelika i termer av kognitiv flexibilitet, personlighetsstruktur och mental hälsa. Studierna kommer att bedrivas både på friska och patienter.

Din roll

Din roll blir att ansvara för att genomföra kognitions- och hjärnavbildningsstudier med friska och patienter som behandlats med psykedelika, analysera data och skriva artiklar. Rollen innebär också att överföra testbara hypoteser från dessa studier till epidemiologiska studier som använder sig av populationsregister och -databaser i samarbete med andra forskare.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Sökande ska också ha uppvisat:
1) En bakgrund inom kognitiv neurovetenskap och hjärnavbildning med fokus på psykedelika, kognition, personlighetsstruktur och hälsa
2) Dokumenterad tidigare forskning av hög kvalitet inom området (>6 år efter disputation),
3) Goda kunskaper i komplexa matematiska analyser av funktionell hjärnavbildningsdata samt epidemiologisk data
4) Klinisk utbildning såsom psykiatriker eller psykolog 
5) Flytande svenska i tal och skrift.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Tidigare forskning på stora populationer (populationsregister och -databaser)

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om institutionen för klinisk neurovetenskap

Läs mer om Centrum för psykiatriforskning

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 juni 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2593/2022
Kontakt
  • Anna Wendel, HR-partner, 08-52483045,anna.wendel@ki.se
  • Predrag Petrovic, Lektor/överläkare, predrag.petrovic@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-06-10
Sista ansökningsdag 2022-06-24

Return to job vacancies