Vill du vara med och utveckla medicinsk forskning och utbildning av högsta kvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Avdelningen för Klinisk fysiologi bedriver forskning med syfte att öka kunskapen om kopplingen mellan fysisk aktivitet och hälsa om orsakerna till nedsatt kroppslig funktion. Vi studerar inflytandet av faktorer såsom ålder, kön, kost och genetisk variation. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset.

Din roll

I rollen som avdelningsadministratör på avdelningen för Klinisk fysiologi ingår att ha en central stödfunktion i samtliga delar av verksamheten. Du kommer fungera som ”spindeln i nätet” och stötta avdelningschef i personal- och ekonomiadministrativa frågor samt hjälpa lärare och forskare i utbildnings- och forskningsverksamheterna. I det dagliga arbetet ingår nära kontakt med den institutionsgemensamma administrationen.

I rollen ingår huvudsakligen:

  • Löpande hantering av avdelningens ekonomi och budget
  • Administration kring medarbetare, forskningsprojekt och utbildningsprojekt
  • Bokning av konferenser, möten och resor
  • Planering av aktiviteter på avdelningen
  • Samordning av disputationer

Därutöver kan annan forsknings- och utbildningsadministration tillkomma utifrån verksamhetens behov.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och några års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter. Utöver det har du goda IT-kunskaper och mycket goda kunskaper i Microsoft Office samt Excel. Det är en fördel att ha administrativ erfarenhet av forsknings- och utbildningsfrågor samt redovisning och ekonomisystem. Det är meriterande att ha arbetat hos statlig myndighet tidigare.

Som person ser vi gärna att du är noggrann och flexibel och du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter självständigt. För att lyckas i rollen som avdelningsadministratör är du även kommunikativ och serviceinriktad med god samarbetsförmåga samt engagemang för ditt arbete. Du bör ha lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Tjänsten är ett vikariat på 10 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för laboratoriemedicin

Läs med om Avdelningen Klinisk fysiologi

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2362/2022
Kontakt
  • Thomas Gustafsson, avdelningschef, 0852480000
  • Maria Westerståhl, bitr. Avdelningschef, maria.westerstahl@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-05-30
Sista ansökningsdag 2022-06-27
Logga in och sök jobbet

Return to job vacancies