Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa (www.ki.se/imm/iir) bedriver forskning om arbete och hälsa med fokus på intervention och implementering. Målsättningen är att genom högkvalitativ forskning och utbildning utveckla, utvärdera och implementera evidensbaserade och kostnadseffektiva metoder av betydelse för samhället. Vår forskningsenhet är tvärvetenskaplig och består av cirka 20 medarbetare. 

Din roll

Tjänsten som postdoktor är placerad i en forskargrupp som bedriver interventionsstudier inom sekundärprevention och rehabilitering vid psykisk ohälsa för att underlätta återgång i arbete. Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med projektledare och forskargruppen genomföra studier, framförallt med fokus på dataanalys och rapportering av resultat. Detta innefattar att tillsammans med forskargruppen analysera data och rapportera resultat från randomiserade studier med olika utfallsmått kopplade till psykisk ohälsa och sjukskrivning. I projekten studeras exempelvis anställda med psykisk ohälsa och hur risk för sjukskrivning kan förebyggas.

I din roll som postdoktor kommer du att arbeta med uppföljningar av studiedeltagare via registerdata och enkätdata, utföra dataanalyser, och författa vetenskapliga manuskript. I arbetsuppgifterna ingår viss administration och projektkoordinering. Tjänsten innebär även att bidra till forskargruppens utveckling i stort och att skriva, eller medverka i, forskningsansökningar. Anställningen är en visstidsanställning i 12 månader. 

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Den kandidat vi söker skall ha kunskap om statistiska analysmetoder. Meriterande är kunskap inom psykisk ohälsa samt interventionsforskning. Vidare ställs krav på att behärska svenska och engelska i tal och skrift. För att kunna utföra arbetsuppgifterna behöver du ha organisationsförmåga (tex att genomföra och rapportera analyser, skriva vetenskapliga texter). Du behöver även genomföra dina arbetsuppgifter inom angivna deadlines och med hög kvalitet. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2251/2022
Kontakt
  • Elisabeth Björk Brämberg, docent , elisabeth.bjork.bramberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-05-19
Sista ansökningsdag 2022-06-23

Tillbaka till lediga jobb