Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu en postdoktor till ett forskningsprojekt som syftar till att underlätta tidig diagnos och behandling vid lungcancer. Projektet har en translationell omvårdnadsforskningsansats och vi kombinerar patientrapporterade data om den upplevda kroppen (symptom och besvär) och data om den biologiska kroppen (biomarkörer i form av t ex proteiner och avbildningar). Vi har utvecklat ett instrument för att undersöka tidiga hälsoförändringar som kan förekomma vid lungcancer och parallellt med patientrapporterade data samlar vi in biologiska data för biomarkörsanalys. Som postdoktor kommer du att delta i att leda och driva projektets fortsättning. Anställningen är på 50-100 % i ett till två år med tillträde enligt överenskommelse. Vi ser gärna att tillträde kan ske så snart som möjligt.

Din roll

Du kommer att ingå i en interdisciplinär projektgrupp med ett öppet klimat där vi utvecklas tillsammans, lär av varandra och där samarbete är ledordet. Arbetet innebär att i samarbete med projektgruppens medlemmar planera för och koordinera arbetet med att vidareutveckla det elektroniska och interaktiva frågeformuläret, samla in och analysera data samt skriva vetenskapliga artiklar. Arbetet kommer också att innefatta att analysera och skriva vetenskapliga artiklar på redan insamlade data. Undervisning inom sektionen för omvårdnads uppdrag på grund, avancerad och forskarutbildningsnivå kan vid eget önskemål komma att ingå som en del av tjänsten. 

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi söker dig som liksom vi drivs av att utveckla vården för personer som lever med eller har risk att utveckla allvarlig sjukdom. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vara strukturerad, självständig och flexibel då projektet inkluderar kontakt med många personer inom olika verksamheter. Du ska ha erfarenhet av projektledning och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Meriterande för anställningen är klinisk erfarenhet av svensk hälso- och sjukvård, erfarenhet av att genomföra och analysera kliniska studier där olika typer av data kombineras (patientrapporterade utfall, biomarkörer och andra kliniska data) samt erfarenhet av enkätkonstruktion och utvärdering. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får viss ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 juni  2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2147/2022
Kontakt
  • Lars E Eriksson, professor, 08-52483831
  • Maria Staiger, HR ansvarig, 0733709926
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-52483529
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-06-23

Tillbaka till lediga jobb