Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

NatMEG är det första och enda forskningslaboratoriet i Sverige för helhuvudsmätningar av pågående hjärnaktivitet med hjälp av magnetencefalografi (MEG). NatMEG-labbet invigdes i oktober 2013 och är en nationell anläggning, tillgänglig för forskare från hela Sverige. På grund av labbets nationella roll, spänner projekt vid NatMEG över områden som instrumenteringsforskning (till exempel nästa generations MEG-sensorer), kliniska tillämpningar (epilepsiutvärderingar), klinisk neurovetenskap (till exempel Parkinsons och Alzheimers sjukdom, ADHD, autism, hypertoni och prematura barn) och kognitiv neurovetenskap till exempel minne, språk, uppmärksamhet, varseblivning, smärta, musik, beslutsfattande, emotionsigenkänning).

Din roll

Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta på plats i MEG labbet, med träning, utbildning och support av NatMEGs användare, och med samarbeten mellan NatMEG och andra nordiska MEG-lab samt med samarbeten mellan andra hjärnavbildningsfaciliteter inom CIR – Centre for Imaging Research. Arbetet innefattar också att organisera, dela, lagra och modellera hjärnavbildningsdata via EBRAINS. Kandidaten kommer att arbeta med projekt som omfattar barn, vuxna och äldre, både från friska och kliniska populationer.

Vem är du?

Vi letar efter en kandidat som vill arbeta inom kognitiv och klinisk neurovetenskap och som har ett intresse för MEG, samt som har ett intresse för e-infrastruktur och datadelning. Sökanden ska ha en dokumenterad erfarenhet och utbildning inom hjärnavbildning (minst MEG, men gärna även MRI, PET eller EEG) med fokus på neurovetenskaplig forskning och/eller kliniska applikationer. Den framgångsrika kandidaten bör ha erfarenhet från hands-on MEG mätningar och dataanalys, helst från ett Elekta/MEGIN Triux system. Den framgångsrika kandidaten bör ha erfarenhet från arbete med EBRAINS, The Virtual Brain (TVB) samt från arbete med datastrukturer för datadelning såsom BIDS och MEG-BIDS. Den framgångsrika kandidaten är självständig, professionell och serviceinriktad samt gillar att samverka med forskare och försökspersoner. För denna tjänst krävs att kandidaten talar svenska och behärskar akademisk engelska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2436/2022
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-52483282,vendela.breeze@ki.se
  • Daniel Lundqvist, Avdelningschef, daniel.lundqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2022-05-31
Sista ansökningsdag 2022-06-14

Tillbaka till lediga jobb