Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset (KI SÖS) bedriver grundutbildning och forskarutbildning samt internationellt erkänd forskning med fokus på vanligt förekommande sjukdomar och skador. Målsättningen med all verksamhet är att förbättra människors hälsa.

Som biträdande lektor får du möjlighet till både pedagogisk och vetenskaplig meritering. Tillsammans med sektionens medarbetare utvecklar du sektionens utbildning och forskning. Arbetsuppgifterna består dels av undervisning på grund- och/eller avancerad nivå. I anställningen ingår också forskning. Vi ser gärna att befattningen kombineras med en postdoktortjänst.

Din roll

Vi söker en biträdande lektor som känner starkt engagemang för att utveckla utbildning och forskning inom huvudområdet astma, allergi och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). I arbetsuppgifterna ingår bland annat forskningsanknytning av ämnet, undervisning inom främst astma, allergi och KOL, men också i mer generiska områden inom barnmedicin och vårdvetenskap. Arbetet innebär också kursansvar, examinationer, pedagogiskt utvecklingsarbete samt vetenskaplig handledning inom sjuksköterskeprogrammets grundutbildning och inom kurser på avancerad nivå. Du ska aktivt bedriva vårdvetenskaplig forskning, med inriktning astma, allergi och KOL.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Du är sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdom. Du ska ha erfarenhet av och formell högskolepedagogisk utbildning inom ledarskap och organisationsutveckling. Du ska ha erfarenhet av och formell högskolepedagogisk utbildning inom klinisk handledning. Du har erfarenhet av undervisning och handledning på grund- respektive och avancerad nivå på sjuksköterskeprogrammet.

För att vara behörig till denna tjänst ska du ha avlagt doktorsexamen med inriktning astma, allergi högst fem år innan ansökningstiden går ut. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Du bör efter disputation visat förutsättningar för att fortsatt kunna bedriva forskning av hög kvalitet. Du ska ha visat förmåga att som huvudsökande erhålla extern finansiering.

Personliga förmågor så som god samarbetsförmåga, flexibilitet, och självständighet är prioriterat.  

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. Meriterande är erfarenhet av planering, genomförande, och utvärdering av undervisning på grund- respektive och avancerad nivå på sjuksköterskeprogrammet samt visat förmåga för ledarskap. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskning inom huvudområdet astma, allergi och KOL. Vi söker dig som befinner dig i processen att bygga upp din egen forskningslinje inom området.

Stor vikt kommer att läggas vid de sökandes personliga lämplighet och bedömda förmåga att nå meritering för befordran till lektor inom tidsramen för anställningen som biträdande lektor. Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Södersjukhuset

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2042/2022
Kontakt
  • Inger Kull, 08-52480000
Publicerat 2022-05-06
Sista ansökningsdag 2022-05-22

Tillbaka till lediga jobb