Vill du bidra till medicinsk utbildning av toppkvalitet?

Inom utbildningskansliet för läkar- och biomedicinprogrammen finns huvudsakligen två funktioner, studievägledare och handläggare. Enheten är en del av avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd och har till uppgift att vara stöd till programnämndernas ledningar i frågor som rör programmen samt till studenterna i frågor om deras studier. Kansliet samordnar och bereder ärenden till programnämnderna och delar av deras underorganisation. Medarbetarna vid kansliet har stor förmåga till självständighet och eget ansvar. Läkarprogrammet genomgår just nu en stor förändring och det pågår omfattande utredningsarbete som även studievägledare förväntas delta i.

Tjänsten är ett vikariat fr.o.m. den 1 augusti 2022 t.o.m. den 31 juli 2023.

Din roll

Programstudievägledningen är främst avsedd för studenter på KI:s utbildningsprogram, men även de som söker programmet kan vända sig till studievägledarna för att få fördjupad information om programmet och personlig vägledning. Syftet är att den enskilde studenten utifrån sina behov och förutsättningar ska få stöd att hantera utbildnings- och studierelaterade frågor. Det kan gälla val och prioriteringar under utbildningen och inför den framtida yrkeskarriären. Kommunikationen med studenterna sker främst via samtal och e-post, men även andra kanaler kan förekomma. Det finns i dagsläget tre studievägledare som uteslutande arbetar med läkarprogrammet.

En stor del av arbetet utgörs också av studieadministrativa uppgifter och handläggning av studentärenden. Studievägledaren är också ett stöd till programledningen och i det ingår bl.a. att bistå vid planering och uppföljning. I tjänsten ingår även att vara studievägledare för studenter som läser kompletterande utbildning för läkare med examen från tredje land.

Studievägledaren har ett nära samarbete med övriga medarbetare vid kansliet samt med lärare och administratörer inom programmets kurser. I studievägledningens uppgifter ingår bl.a. att:

  • erbjuda individuella planerings- och vägledningssamtal
  • erbjuda olika former av stöd i studiesituationen
  • erbjuda karriärvägledning och information om arbetsmarknaden
  • informera om behörighetskrav, urval och antagning
  • följa upp studieresultat och hantera administrationen i Ladok
  • stötta lärare m.fl. i regelfrågor runt studentärenden
  • bereda och föredra studentärenden inför beslut och kommunicera beslut till berörda

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet från arbete på lärosäte som studievägledare, utbildningsadministratör eller -handläggare, från offentlig förvaltning eller motsvarande verksamhet, alternativt arbetslivserfarenhet där du ska ha haft uppgifter inom området för tjänsten som vi bedömer som likvärdig
  • 3-årig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av stödjande och vägledande samtal
  • god kännedom om utbildning/administration inom högskola/universitet, gärna av utbildningar med verksamhetsförlagd utbildning, t.ex. inom vården
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • en god administrativ förmåga och goda datorkunskaper, gärna av system som används i högskolan
  • hög personlig mognad och social kompetens

 Vi ser gärna att du också har erfarenhet av/kompetens inom

  • ärendehantering, beredning av beslutsunderlag och verksamhetsstöd
  • administration i Ladok.
  • digitala arbetsformer och webbkommunikation.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1695/2022
Kontakt
  • Per Anders Nilsson Strandberg, Kanslichef, 08-52483892per.anders.nilsson.strandberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2022-04-13
Sista ansökningsdag 2022-05-04

Tillbaka till lediga jobb