Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Inom vår grupp utför vi immunologisk forskning och vårt fokus är okonventionella T-celler, särskilt γδ T-celler, eftersom kunskapen om dessa celler fortfarande är ofullständig. Vi undersöker γδ T-cells rekonstitution och funktion efter hematopoietisk stamcellstransplantation (HSCT) samt vid olika tumörsjukdomar. Detta kan hjälpa till att bana väg för mer avancerade och riktade metoder inom cancerimmunterapi och infektionssjukdomar. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du kan bidra till forskning av hög kvalitet på en internationellt konkurrenskraftig nivå.

Din roll

Som biträdande lektor kommer du vara i involverad i flera projekt inom forskargruppen samtidigt. Du kommer att vara involverad i alla stadier av projekten vilket inkluderar planering, att skriva etik- och anslagsansökningar, insamlande av data, dataanalys och skriva manuskript. Du kommer även vara ansvarig för att handleda kandidat-/ mastersstudenter och doktorander inom gruppen samt att föreläsa på kurser inom Karolinska Institutet.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Vi söker en biträdande lektor som har en stark bakgrund inom immunologi och hematologi, särskilt med inriktning mot allogen stamcellstransplantation. Kandidaten bör vara bekväm med att använda en mängd olika in vitro tekniker samt kunna utföra in vivo arbete. 

Kompetenskrav för anställningen:

  • En gedigen bakgrund inom immunologi och hematologi med särskild erfarenhet av forskning inom immunterapi och allogen stamcellstransplantation.
  • Erfarenhet av flera olika in vitro laboratorietekniker, inklusive cellodling, flödescytometri, masscytometri, retro/lentiviralt arbete, ELISA, multiplex-analyser, cytotoxicitets-analyser, elektroporering och western blot.
  • Erfarenhet av en flera olika tekniska färdigheter, inklusive användning av statistikprogramvara som SPSS och graphpad; analysmjukvara som Flowjo och Citrus; och datorvana inklusive användning av Office och Illustrator.
  • Erfarenhet av att utföra in vivo arbete.
  • Erfarenhet av handledning av studenter i laboratoriemiljö från kandidat-, master- och doktorandnivå.
  • Erfarenhet av att undervisa.
  • God kommunikationsförmåga på engelska.

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Michael Uhlins forskargrupp

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 april 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1605/2022
Kontakt
  • Michael Uhlin, michael.uhlin@ki.se
Facklig företrädare
  • Wietze de Vries, SACO, 08-52484057,wietze.de.vries@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Christina Hammarstedt, ST, 08-52484625
Publicerat 2022-04-11
Sista ansökningsdag 2022-04-25

Tillbaka till lediga jobb