Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker dig som vill forska för säker och hållbar användning av kemikalier. Genom vetenskapliga framsteg är du med och lägger grunden för en kemikaliesäker värld idag och för kommande generationer. Du utvecklar nya metoder för bedömning av faror med kemikalier och samverkar med forskare och myndigheter både i Sverige och utomlands.

Din roll

Vi söker en motiverad Postdoktor som doktorerat inom regulatorisk toxikologi eller närliggande discipliner. Du kommer arbeta med stor självständighet i projektform tillsammans med andra forskare på enheten för integrativ toxikologi. Du ansvarar för att utveckla arbetet med dos-responsanalys i relation till data från ett flertal olika studier - från experimentella modeller (in vitro och in vivo) till epidemiologi. Resultaten presenterar du i form av vetenskapliga artiklar och på konferenser, men du är också drivande i att bygga ett nätverk av kontakter vid svenska och internationella myndigheter och bidrar till enhetens undervisningsverksamhet.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Den vi söker har en utbildning i toxikologi och dokumenterad erfarenhet av riskbedömning av kemiska ämnen samt erfarenhet av dos-responsanalys. Det är en fördel om du tidigare haft forskning som rör flera olika typer av kemikalier och blandningar, som till exempel läkemedel och miljöföroreningar. Erfarenhet från laboratoriearbete och förståelse för toxikologisk testning är meriterande. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av Benchmarkdosanalys med PROAST eller motsvarande mjukvara.

I arbetet ingår att handleda och undervisa studenter och vi ser därför gärna att du har dokumenterad erfarenhet av undervisning. Utmärkta kunskaper i skriven och talad engelska är ett krav och en viktig förmåga är att kunna interagera socialt och vetenskapligt med andra forskare och studenter.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Campus Solna

Forskargruppsledare Docent Mattias Öberg: https://medarbetare.ki.se/people/mattias-oberg

Institutet för miljömedicin (IMM): https://ki.se/imm

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Tjänsten är en visstidsanställning på två år. Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1339/2022
Kontakt
  • Mattias Öberg, mattias.oberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-03-25
Sista ansökningsdag 2022-04-08

Tillbaka till lediga jobb