Karolinska Institutet, Institutionen NVS, Sektionen för fysioterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 520 anställda och en omsättning på 518 miljoner år 2022, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för fysioterapi har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning med hög kvalitet inom sjukgymnastik/fysioterapi. Utbildning bedrivs på grund- (fysioterapeutprogrammet), avancerad (magister) och på forskarutbildningsnivå. Utöver det så bedriver avdelningen ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Avdelningen har ett 50-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en postdoktor som ska arbeta i ett projekt om personcentrerad vårdövergång efter stroke och TIA. Projektet heter Missing link och utgår från forskargruppen Neuroepidemiologi och hälso- och sjukvårdsforskning. Projektet syftar till att utvärdera en nyligen utvecklad vårdövergång där patienten ska känna sig trygg, delaktig och välinformerad genom vårdövergången i samband med utskrivning från sjukhus efter stroke och TIA. Projektet är ett samarbete mellan personer med stroke, hälso- och sjukvårdspersonal och en interdisciplinär projektgrupp av forskare vid Karolinska Institutet. Gruppen består bland annat av fysioterapeut, socionom, sjuksköterska, läkare och apotekare. För närvarande bedriver projektgruppen en feasibilitystudie för att utvärdera genomförbarhet av interventionen. En effekt- och processutvärdering av interventionen planeras påbörjas under hösten 2022. Inom ramen för den pågående feasibilitystudien arbetar en postdoktor med anställning till och med 2023 och vi söker nu ytterligare en postdoktor för genomförande av den kommande effekt- och processutvärderingen.

Din roll

Arbetet innebär att i samarbete med projektgruppens medlemmar koordinera arbetet med effekt- och processutvärderingen, samla in och analysera data, samt skriva vetenskapliga artiklar. Under datainsamlingsfasen behöver du till stor del kunna vara på plats på Danderyds sjukhus där interventionen och datainsamlingen äger rum. Anställningen är på 50-100% i ett till två år med tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse.

Som postdoktor kommer du ingå i en engagerad projektgrupp med ett öppet klimat där vi utvecklas tillsammans, lär av varandra och där samarbete är ledordet.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi söker dig som liksom vi drivs av att utveckla vården för personer med komplexa vårdbehov. Du har en grundutbildning som fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, socionom, läkare, sjuksköterska eller liknande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Projektet innebär att du kommer ha kontakt med ett flertal personer inom olika verksamheter. Du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även att du är strukturerad, självständig och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande för anställningen är:

  • Klinisk erfarenhet av svensk hälso- och sjukvård
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av att genomföra interventionsstudier
  • Erfarenhet av kvantitativ och kvalitativ metod

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"

Video om en arbetsdag i Flemingsberg

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 april 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 15 aug eller enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1183/2022
Kontakt
  • Charlotte Ytterberg, Lektor, 08-52488882
  • Johanna Lundblad, HR-partner, 08-52486835
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-04-05
Sista ansökningsdag 2022-04-26

Tillbaka till lediga jobb