Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker nu en senior forskare på 50% till Centre for Eating Disorders Innovation (CEDI) på MEB. Vid CEDI strävar vi efter att tillämpa nya metoder och tekniker för att klarlägga de bakomliggande orsakerna till ätstörningar. Vårt mål är att tillämpa resultaten från studier av genetiska, biologiska och miljömässiga risker för att kunna förbättra och individanpassa upptäckt, förebyggande och behandling av ätstörningar.

Ämnesbeskrivning

Detta forskningsprogram syftar till att få en heltäckande förståelse för genetiska och miljömässiga faktorer som bidrar till ätstörningar. Det finns flera pågående studier relaterade till ätstörningar inklusive 1) en fördjupad studie av diskordanta enäggstvillingar där en av tvillingarna har utvecklat anorexia nervosa, 2) en longitudinell studie av svår och långvarig anorexia nervosa, 3) en storskalig studie av bulimia nervosa och BED och 4) en global genetisk studie om alla typer av ätstörningar. Forskaren ska ha en fast grund inom psykologin för ätstörningar och vara intresserad av att bidra till en tvärvetenskaplig grupp. Anställningen kommer att involvera utveckling av oberoende forskning i samband med pågående aktiviteter vid CEDI, studenthandledning och postdoktoral mentorskap, registerbaserad forskning, metodutveckling och validering samt nätverkande med ätstörningskliniker för forskning och utbildning.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskare är den som, utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har uppvisat vetenskaplig skicklighet. Den sökande ska vara forskningsledare och ha en egen etablerad forskningslinje. Den sökande ska därutöver ha en dokumenterad vetenskaplig produktion av hög kvalitet med särskilt beaktande de senaste sex åren, ha en potential att driva forskningen kraftfullt framåt samt vara nationellt och internationellt erkänd. Den sökande ska även ha långsiktig och god företrädesvis extern finansiering samt ha visat en potential att erhålla ytterligare extern finansiering. Den sökande ska också ha erfarenhet av undervisning och handledning samt uppvisat goda ledaregenskaper.

Sökande ska ha docentur i psykologi eller relaterade discipliner och ha lång erfarenhet av forskning på individer med ätstörningar och erfarenhet av att arbeta med kliniska registerdata (inklusive juridiska och administrativa aspekter). Den sökande ska ha handledningserfarenhet på forskarnivå och forskarutbildning, undervisningserfarenhet i akademiska såväl som kliniska sammanhang och en erfarenhet av att skriva vetenskapliga publikationer på engelska. Den sökande ska ha en gedigen psykologibakgrund och klinisk utbildning är att föredra. Den sökande ska känna till ätstörningar vid specifika och psykiatriska sjukdomar i allmänhet. Viss kunskap om complex trait genomics är önskvärd. Flytande på svenska och engelska är att föredra.

Den sökande ska vara mycket kollegial, ha erfarenhet av att arbeta i "teamvetenskapliga" sammanhang, ha exceptionell kommunikations- och organisationsförmåga, ha kunskap om hur man framgångsrikt multitaskar, och ska kunna beskriva tidigare exempel på att ha utvecklat strukturerade metoder för att lösa oväntade och komplexa problem. Detta är en anställning på 50%. 

Bedömningsgrunder

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2022.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1111/2022
Kontakt
  • Bengt Fundin, bengt.fundin@ki.se
  • Sofia Anderberg, HR, sofia.anderberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2022-03-11
Sista ansökningsdag 2022-03-25

Tillbaka till lediga jobb