Var med och bidra till att arbeta inom precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker en systemutvecklare för att stärka vårt team. Vi ser att du gärna har erfarenhet av backendutveckling, dedikerat eller i kombination med fullstack. Tjänsten är en spännande möjlighet för dig som vill bidra till precisionsmedicin och det finns goda möjligheter att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden. Vi erbjuder en fartfylld labbnära miljö där du arbetar interdisciplinärt med molekylärbiologer, biomedicinare, bioinformatiker, systemutvecklare, IT experter och forskare i nära samarbetare med diagnostiska experter inom hälso-och sjukvården.

Om oss

Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomikanalyser (storskalig DNA-sekvensering) och jobbar aktivt med att vidareutveckla testerna. Syftet är att säkerställa att det finns en möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vårt team består av ca 45 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har ett modernt laboratorium med hög grad av automatisering och stor sekvenseringskapacitet. De bioinformatiska analysflöden och den programvara vi utvecklar är med öppen källkod (https://github.com/Clinical-Genomics/). Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och att genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Länk: http://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker dig med erfarenhet av systemutveckling, framförallt backendutveckling (eventuellt i kombination med full-stack). Din primära arbetsuppgift blir att vidareutveckla den stödjande informatikmiljön som behövs för avancerade genomikanalyser.

Det finns möjlighet att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

I rollen kan ingå att;

 • Utveckla verksamhetens system för avancerad genomik, med fokus på backend
 • Bidra till vidareutveckling av verksamhetens informationshanteringssystem, informationssäkerhet, dataflöden, hantering av storskaliga data, och databasarkitektur
 • Säkerställa kunskapsöverföring kring informationshanteringssystemen
 • Kontakt med båda interna och externa användare för återkoppling och definiera planer för vidareutveckling
 • I rollen ingår även möjlighet att delta i dataanalys eller frontend utveckling beroende på dina intressen och kompetens

Vem är du?

Vi söker dig som har examen inom datavetenskaper eller life science från högskola eller universitet, eller motsvarande kompetens. Vi vill betona att kunskap om biologi eller precisionsmedicin inte behövs för denna roll, medan intresse och nyfikenhet för området är naturligtvis välkommet.

Krav för rollen:

 • Erfarenhet av utveckling av backend system
 • Erfarenhet av att leverera strukturerad kod, sätta upp automatiserade tester samt kontinuerlig integrationstestning med tex TravisCI, Github Actions eller motsvarande
 • Erfarenhet av arbete med Docker/Singularity/Podman/Kubernetes teknologier
 • Utmärkta programmeringskunskaper i framförallt Python
 • Goda kunskaper i Unix/Linux
 • Goda databaskunskaper (framförallt mongoDB)
 • Erfarenhet av arbete med REST APIs
 • Erfarenhet av arbete med system för versionskontroll (git)
 • Goda kunskaper i engelska

Vi ser med fördel att du innehar några eller flera av nedan meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet av dataanalys inom livsvetenskaper eller ett dokumenterat intresse (tex lästa kurser inom området)
 • Erfarenhet av utveckling av webbapplikationer och andra visualiseringslösningar
 • Erfarenhet av arbete med React, JavaScript, eller Angular
 • Erfarenhet av arbete i molnmiljöer (Azure, AWS, GCP eller andra miljöer)
 • Erfarenhet av arbete med bioinformatik och data från storskalig DNA sekvensering
 • Goda kunskaper i svenska

Den här rollen kräver en ansvarskännande och driftig person med positiv attityd. Problemen uppstår oftast oväntat, och därmed krävs det att du har en flexibel attityd och god förmåga att omprioritera vid behov.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är en visstidsanställning (ALVA) på 24 mån.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskomelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-729/2022
Kontakt
 • Valtteri Wirta, valtteri.wirta@ki.se
Facklig företrädare
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-sohri@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-02-16
Sista ansökningsdag 2022-03-09

Tillbaka till lediga jobb