Vill du vara med och bidra till arbeta inom precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker en bioinformatiker för att stärka vårt team. Tjänsten är en spännande möjlighet för dig som vill bidra till precisionsmedicin och det finns goda möjligheter att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden. Vi erbjuder en fartfylld labbnära miljö där du arbetar interdisciplinärt med molekylärbiologer, biomedicinare, bioinformatiker, systemutvecklare, IT experter och forskare i nära samarbetare med diagnostiska experter inom hälso- och sjukvården.

Om oss

Enheten Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomikanalyser (storskalig DNA-sekvensering) och jobbar aktivt med att vidareutveckla testerna. Syftet är att säkerställa att det finns en möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vårt team består av ca 45 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har ett modernt laboratorium med hög grad av automatisering och stor sekvenseringskapacitet. De bioinformatiska analysflöden och den programvara vi utvecklar är med öppen källkod (https://github.com/Clinical-Genomics/). Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och att genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Länk: http://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för bioinformatik, för att arbeta med avancerade genomikanalyser inom området precisionsmedicin. Det finns möjlighet att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

I rollen ingår;

 • Delta i analys av patientprover i flera pågående forskningsprojekt och kliniska implementationsprojekt
 • I samarbete med systemutvecklare samt externa samarbetspartners utveckla informatiklösningar för klinisk tolkning av genomik och transkriptomikdata

Vem är du?

Vi söker dig som har examen inom life science och erfarenhet av utveckling av bioinformatiska analysflöden inom området storskalig DNA sekvensering (NGS).

Krav för rollen:

 • Utmärkta kunskaper i bioinformatik inom genomik och storskalig DNA sekvensering (NGS)
 • Mycket goda programmeringskunskaper i Python
 • Erfarenhet av arbete i linuxmiljö
 • Erfarenhet av arbete i HPC system, gärna med SLURM
 • Goda kunskaper i engelska

Den här rollen kräver en ansvarskännande och driftig person med positiv attityd. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

 

Placering: Solna

 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-728/2022
Kontakt
 • Valtteri Wirta, valtteri.wirta@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
Publicerat 2022-02-15
Sista ansökningsdag 2022-03-22

Tillbaka till lediga jobb