Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tillsammans med toppforskare med särskilt intresse för neurala mekanismer som ligger till grund för att producera beteende. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.   

Ämnesbeskrivning

Det övergripande målet med vår forskning är att förstå hur känslomässig information överförs, lärs in och regleras i sociala situationer. Vi är särskilt intresserade av de neurala mekanismer som ligger till grund för svar på hot, motvilja och säkerhet, och hur dessa processer interagerar med social kognition, beslutsfattande och uppmärksamhet för att producera beteende.

Din roll

Vi söker en forskare som leder forskning om hur sociala och kognitiva processer interagerar, speciellt med hänseende till inlärning och uppmärksamhet vid tillit och prosociala beteenden. Du kommer jobba med att självständigt planera forskning, leda datainsamling, utföra analyser och sammanställa och presentera resultat från forskningen. Du kommer ingå i forskargruppen Emotion Lab som leds av Prof. Andreas Olsson. Inom ramen för anställningen kommer du också att samarbeta med och handleda övriga medlemmar i forskargruppen.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion. Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

Du ska också ha använt dig av och publicerat vetenskapliga publikationer med beräkningsbara modeller av inlärning och beslutsfattande, ögonrörelsemätning samt perifer fysiologi (exempelvis hudkonduktans). Du är självständig i ditt arbete och tycker om att arbeta i team. Du bör även ha erfarenhet från både inlärnings och beslutsfattande forskning och intresse för socialpsykologiska frågeställningar. Goda kunskaper i svenska är också ett krav.

Utöver de ovanstående grundläggande behörighetskraven skall sökande ha:

  • Tidigare arbete som postdoktor eller annat arbete som genererat motsvarande kompetensnivå.
  • Forskningserfarenhet från annan forskargrupp än där forskarutbildningen genomfördes, särskilt internationell forskargrupp.
  • Demonstrerad förmåga att författa vetenskapliga artiklar och publicera dessa i vetenskapliga tidskrifter på högsta internationella nivå.
  • Demonstrerad förmåga att analysera data från både inlärnings och beslutsexperiment med hjälp av beräkningsbara modeller
  • Demonstrerad förmåga att genomföra projekt som innefattar ögonrörelsemätning och perifer fysiologi.
  • Demonstrerad förmåga att författa översiktsartiklar in psykologisk vetenskap.
  • Forskningsanslag som erhållits i nationell konkurrens.
  • Nationella och internationella forskningssamarbeten.
  • Granskat och utvärderat andras vetenskapliga arbeten.
  • Erfarenhet med minst ett vanligt förekommande programmeringsspråk för statistiska modeller.
  • Erfarenhet av handledning av studerande på doktorandnivå.

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av forskning på moraliska eller andra sociala val.
  • Erfarenhet av forskning på social inlärning.
  • Förmåga att programmera och testa beräkningsbara modeller av inlärning och beslutsfattande.
  • Erfarenheter av forskning som inbegriper mer än en försöksdeltagare, exempelvis forskning på dyader.
  • Plan för forskning inbegripande tillit, inlärning och visuell uppmärksamhet.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om avdelningen Institutionen för klinisk neurovetenskap här

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-02-11.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-400/2022
Kontakt
  • Victor Skoglund, HR-administratör, 08-524 832 87 victor.skoglund@ki.se
  • Andreas Olsson, Professor, andreas.olsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2022-01-28
Sista ansökningsdag 2022-02-11

Tillbaka till lediga jobb