Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för neurogeriatrik består av ca 65 medarbetare. Avdelningen bedriver experimentell och translationell forskning relaterad till främst Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar men också mer allmänna molekylära mekanismer med biomedicinsk relevans studeras. Avdelningen är främst lokaliserad till BioClinicum, KI Campus Solna, samt till viss del i Neo, KI Campus Flemingsberg.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Bli del av ett spännande samspel mellan forskning, klinik och omgivande samhälle! Nu finns möjligheten att bli del av ett tvärvetenskapligt forskningsteam inom utvecklingen av diagnostik och behandling av neurodegenerativ sjukdom. Vi söker en serviceinriktad forskningssamordnare för att koordinera effektiva möten och projekt som involverar både nationella och internationella deltagare.

Forskningsprojektet, som leds av Professor Caroline Graff, bedriver translationella genetiska och kliniska studier av ärftliga demenssjukdomar. Gruppen består av ca 10 personer (doktorander, läkare, postdocs, labmanagers, koordinatorer) och har nära samarbete med Mottagning för Ärftliga demenssjukdomar, Karolinska Universitetssjukhuset, samt medverkar i nationella och internationella forskningskonsortier. Vi leder ett stort nationellt, tvärvetenskapligt forskarnätverk för att öka förståelsen för frontallobsdemens (FTD) inom Swedish FTD Initiative. Syftet är också att förstå sjukdomsmekanismerna, förbättra diagnostiken, utveckla behandlingar och att kommunicera kunskap till patienter, närstående och vårdgivare.

Din roll

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att administrera och samordna arbetet och möten inom forskargruppen och Swedish FTD Initiative. Detta innebär att sammankalla, boka lokal, ordna med material och förtäring, samordna nationella och internationella deltagares resor med logi, och se till att alla känner sig uppdaterade med information innan och efter mötet/konferensen.

I din roll som samordnare kommer svenska vara det huvudsakliga språket för kommunikation. Framförallt i dina arbetsuppgifter att föra mötesanteckningar, nätverka och vara Swedish FTD Initiatives kontaktperson gentemot forskare, kliniskt verksam personal, patient/anhörigföreningar och andra aktörer. Detta innebär även samverkan inför symposium och/eller seminarier som anordnas av Swedish FTD Initiative. Du kommer även delta och sprida information om vår verksamhet vid externa möten, vilket kräver kommunikation på både svenska och engelska. Du ska tillsammans med medarbetare i Swedish FTD Initiative samarbeta för att projekt löper enligt plan genom att ansvara för kontakten med samtliga inblandade inom projekten och arbetsgrupperna.

Ditt ansvarsområde inkluderar även att vara kontaktperson och webmaster för hemsidan www.frontallobsdemens.se. Målet med hemsidan är att fungera som en kunskapsportal för patienter och närstående. Genom hemsidan sprider vi även information om kommande tillställningar inom området kognitiv sjukdom/ demenssjukdom, samt kommunicerar aktuella forskningsresultat och projekt på både svenska och engelska.

Till det praktiska arbetet tillkommer att sammanställa, skriva, och kommunicera forsknings- och budgetrapporter för Swedish FTD Initiative, samt delta i arbetet att skriva projektansökningar. Du kommer även att skriva etiska ansökningar, biobankningsavtal, överlåtelseavtal (MTA, DTA), personuppgiftsbiträdesavtal och andra avtal som hanteras inom ramen för gruppens forskning och SweFTDI.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett intresse och sinne för samverkan, administration och att vara spindeln i nätet. Du är drivande, flexibel och lösningsorienterad. Rollen kräver att du är ansvarskännande och serviceinriktad både i kontakter inom och utanför gruppen. Du har med andra ord erfarenhet av både självständigt arbete och god samarbetsförmåga.

I ditt arbete är du organiserad, noggrann, kvalitetstänkande och målinriktad. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av nationell projektsamordning samt erfarenhet av samordning av projekt som innefattar flera aktörer, inklusive vård och omsorgspersonal. Det är ett krav att du har mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska och att du förstår svensk lagtext och föreskrifter utan svårigheter. Det är starkt meriterande om du har en juridisk utbildning. Tidigare administrativt arbete och kommunikation i sjukvårdsnära universitetsmiljö är ett krav. Du arbetar effektivt i Officepaketet. Vi ser fram emot engagerade sökanden med dokumenterad erfarenhet och kunskaper i webbredigeringsverktyg, företrädesvis WordPress. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: BioClinicum, Solna

Läs mer om forskningsgruppen

Porträtt av professor Caroline Graff

 

Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla:

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 februari 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-335/2022
Kontakt
  • Johanna Lundblad, HR, 08-524 868 35
  • Caroline Graff, professor, 0733-839 399
  • Helena Karlström, sektionschef, 08-524 835 48
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-01-24
Sista ansökningsdag 2022-02-08

Tillbaka till lediga jobb