Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Karin Jensens forskargrupp, The Pain Neuroimaging Lab bedriver forskning inom smärta, kognition och långvariga smärttillstånd, med huvudfokus på hjärnavbildning och experimentell smärtmätning. Gruppen arbetar i nära samarbete med prekliniska och kliniska forskare inom ramen för ett stort forskningsnätverk. En central frågeställning är varför smärta är övergående hos vissa individer medan andra utvecklar långvariga smärttillstånd.

Din roll

Vi söker en biträdande lektor till enheten för Neuro. I arbetet ingår att söka anslag för och leda forskningsprojekt inom området experimentell smärtforskning. I arbetet ingår också metodutveckling inom kvantitativ smärtkänselmätning (QST), datainsamling inom smärttestning och neuroimaging (fMRI), dataanalys, artikelförfattande och försökspersonsrekrytering.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl.

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Krav

  • Erfarenhet av MatLab, Stata eller liknande statistikprogram
  • Goda kunskaper i Office-paketet.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Erfarenhet av att använda kvantitativ smärtkänselmätning och hjärnavbildning, helst med erfarenhet från friska försökspersoner och patienter med smärtproblematik.

Meriter

  • Erfarenhet av metodutveckling inom kvantitativ smärtkänselmätning
  • Klinisk erfarenhet av patienter med långvarig smärta
  • Mycket god förmåga till samarbete och kommunikation, både vetenskaplig kommunikation och kommunikation inriktad mot allmänheten

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna


Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 mars 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%-100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-969/2022
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82
  • Karin Jensen, Forskare, karin.jensen@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-03-04
Sista ansökningsdag 2022-03-18

Tillbaka till lediga jobb