Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM har omfattande undervisning inom sitt expertområde på samtliga nivåer. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Ämnesbeskrivning

Vid enheten för biokemisk toxikologi bedrivs forskning om kemiska hälsorisker, bland annat kring metodik för hälsoriskbedömning. Enheten bedriver också omfattande myndighetsstöd samt undervisning i toxikologi och hälsoriskbedömning på master- och doktorandnivå.

Den sökande kommer att leda och utföra forskningsprojekt med fokus på utveckling av metodik inom hälsoriskbedömning. Forskargruppens profil är utveckling av systematiska och vetenskapligt baserade riskbedömningsmetoder, speciellt med inriktning mot hormonstörande ämnen och blandexponeringar. Arbetsuppgifterna innefattar även betydande undervisningsuppdrag inklusive studierektorskap och kursledarskap, samt omfattande myndighetsstöd.

Din roll

Vi söker en senior forskningsspecialist med expertis inom regulatorisk toxikologi och hälsoriskbedömning av kemikalier. De huvudsakliga uppgifterna för denna tjänst kommer att vara utveckling av systematisk och vetenskapligt baserad metodik för riskbedömning av hormonstörande kemikalier. I tjänsten ingår också att vara studierektor och kursledare inom bl a det globala masterprogrammet i toxikologi, handleda doktorander och postdocs samt engagemang i enhetens myndighetsstöd.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion. Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

Den sökande ska även uppvisa omfattande och aktuell erfarenhet av undervisning vid universitet eller högskola, god pedagogisk skicklighet där de egna insatserna har varit breda och av hög kvalitet, samt erfarenhet som kursledare.

Utmärkt förmåga att kommunicera på svenska och engelska (skriftligt och muntligt) krävs för behörighet.

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Bedömningsgrunderna är en förteckning över de typer av skicklighet som ligger till grund för den sammanvägda bedömningen av den sökandes behörighet. Samtliga bedömningsgrunder ska beaktas men utgör var för sig inte krav för behörighet

Andra bedömningskriterier:

  • Vetenskapliga originalpublikationer, deras kvalitet och kvantitet, med särskild hänsyn till publikationer efter forskarutbildningen.
  • Vetenskaplig självständighet som visats genom framträdande plats i författarlistor
  • Granskningsartiklar och andra vetenskapliga publikationer.
  • Presentationer och vetenskapliga uppdrag vid internationella kongresser.
  • Forskningsbidrag erhållna i regional, nationell och internationell konkurrens.
  • Nationella och internationella forskningssamarbeten.
  • Forskningsansvar som handledare för studenter på avancerad nivå, för doktorand och postdoktor.
  • Granskare och utvärderare av andras vetenskapliga arbete.
  • Forskningserfarenhet från annan forskargrupp än där forskarutbildningen genomfördes.
  • Utveckling av egen forskningsprofil inom ämnesområdet.
  • Planer för framtida forskning baserad på aktuell vetenskap.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Etablerad forskningslinje inom hälsoriskbedömning/regulatorisk toxikologi av hormonstörande ämnen
  • Att den sökande har erhållit forskningsanslag som projektledare; är huvudhandledare för doktorand(er) som har disputerat; publicerat som första eller sista författare.
  • Internationella forskningssamarbeten
  • Erfarenhet av utveckling av metoder för hälsoriskbedöming av kemikalier
  • Erfarenhet av myndighetsstöd inom riskbedömning

Vid bedömningen av de sökande lägger vi stor vikt vid vetenskaplig skicklighet. Även meriter från undervisning, myndighetsstöd och internationell samverkan väger tungt.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

https://ki.se/imm/enheten-for-biokemisk-toxikologi

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5712/2021
Kontakt
  • Annika Hanberg, professor, annika.hanberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-03-01
Sista ansökningsdag 2022-03-15

Tillbaka till lediga jobb