Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp, som leds av professor Jan Hillert, kommer du att arbeta tillsammans med forskare inom neuroepidemiologi som fokuserar på att öka förståelsen för neurologiska sjukdomar, framför allt multipel skleros (MS), dess förlopp och konsekvenser och att identifiera faktorer som påverkar risken för sjukdom och långsiktigt utfall. Gruppen består för närvarande av cirka tio personer.

Ämnesbeskrivning

Epidemiologiska studier av MS baseras på användandet av uppgifter från Svenska MS-registret, klinisk vårddokumentation, nationella register med personuppgifter förvaltade av Socialstyrelsen och Statistiska Centralbyrån samt information från enkäter och analys av biologiska prover insamlade som del av forskningsprojekt. Epidemiologisk forskning belyser frågeställningar om risk för sjukdom inkluderande såväl arv som miljö, heterogenitet av MS-sjukdomen, faktorer som påverkar det kortsiktiga och långsiktiga förloppet vid MS inklusive farmakologiska behandlingar, samt biomarkörer.

Din roll

Som senior forskningsspecialist ansvarar du för att ta initiativ till, söka finansiering för och utföra vetenskapliga projekt inom ämnesområdet självständigt men också i samarbete med andra forskare inom och utanför forskargruppen. Du bidrar till gruppens utveckling av kompetens och metoder, handleder yngre forskare och söker och utvecklar metoder för att utföra de projekt du ansvarar för.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion. Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

För denna tjänst söker vi en senior forskningsspecialist med en stark meritering inom ämnesområdet visat i form av en rad publikationer i ledande tidskrifter och en tydlig internationell position inom fältet. Du ska ha visat förmåga att söka och få forskningsanslag i nationell konkurrens.

Utmärkta färdigheter i tal och skrift i svenska och engelska är en förutsättning för tjänsten.

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • vetenskapliga originalarbeten avseende etiologiska aspekter av MS, särskilt samspelet mellan arv och miljöfaktorer.
  • en stark forskningsplan med pågående lovande projekt inom MS-epidemiologi för vilken sökande visat förmåga att erhålla anslag.

Det är meriterande att den sökande kan uppvisa

  • ett etablerat nätverk med pågående samarbeten med forskare inom området och i angränsande forskningsfält.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här.
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här.

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 december 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5217/2021
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82, vendela.breeze@ki.se
  • Jan Hillert, professor/överläkare, jan.hillert@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2021-11-26
Sista ansökningsdag 2021-12-09

Tillbaka till lediga jobb