Vill du bidra till att förbättra psykiatrisk vård för barn och ungdomar?

Centrum för psykiatriforskning vid Institutionen för klinisk neurovetenskap är ett kunskapscentrum för psykiatriska sjukdomstillstånd som producerar forskning och tillhandahåller utbildningar. Vår forskargrupp studerar destruktiva beteenden såsom självskadebeteende och aggressivitet – som åtminstone delvis beror på bristande emotionsreglering ­ hos barn och ungdomar. Vi studerar dessa beteenden och processer i nationella register och genom psykologiska behandlingsstudier.

Din roll

Vi söker en biträdande lektor som kommer att arbeta i flera forskningsprojekt inom forskargruppen, med fokus på psykiatrisk epidemiologi och psykologisk behandlingsforskning. I tjänsten ingår att delta i, planera och genomföra projekt inom dessa områden. Arbetet innebär i huvudsak att själv genomföra och handleda andra i registerstudier, behandlingsforskning, psykometriska studier och handledning av psykologisk behandling inom ramen för projekten. Arbetet innefattar handledning, databearbetning, statistisk analys, samt skriva manus och anslagsansökningar. Arbetet sker i nära samarbete med forskargruppsledaren och övriga doktorander och postdoktorer inom gruppen. Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med klinisk erfarenhet av psykologisk behandling och har gedigen erfarenhet av att genomföra forskning inom området psykiatrisk epidemiologi och psykologisk behandlingsforskning med inriktning mot destruktiva beteenden och emotionsreglering hos barn och ungdomar.

Stor vikt läggs vid tidigare meriter inom aktuellt område, social förmåga samt bedriva självständigt arbete, samt förmåga att samarbeta i grupp. Vi förväntar oss att den sökande har forskningserfarenhet av och en framtida planering av studier som inkluderar psykologisk behandlingsforskning, registerstudier och psykometri. Dessutom att sökande har erfarenhet av att publicera inom området i internationella peer-reviewade tidskrifter och har i konkurrent erhållit anslag som huvudsökande. Att kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Erfarenhet av forskningsvistelse som postdok utomlands är meriterande.

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

 • föräldraledighet
 • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
 • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
 • längre sjukdom
 • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
 • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Torsplan

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om Centrum för psykiatriforskning

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 november 2021. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4984/2021
Kontakt
 • Clara Hellner, Professor, Clara.hellner@ki.se
 • Nitya Jayaram-Lindström, Avdelningschef, nitya.jayaram@ki.se
 • Anna Wendel, HR-partner, anna.wendel@ki.se
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2021-11-16
Sista ansökningsdag 2021-11-30

Return to job vacancies