Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 500 anställda och en omsättning på 503 miljoner år 2020, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Sektionen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Sektionen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Sektionens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Sektionen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu adjunkter som har intresse och engagemang för att undervisa och bedriva utvecklingen av utbildning vid sektionen för omvårdnad.  Arbetet som adjunkt är självständigt och omväxlande i en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Det är också ett teamarbete där vi jobbar tillsammans för att uppnå hög kvalitet i utbildning och forskning för att förbättra människors hälsa.  

Omvårdnadsforskningen vid Karolinska Institutet är högt rankad både i Sverige och internationellt. Vi bedriver både lokal och internationell patientnära omvårdnads-forskning med teorigenerande interventioner samt forskning inom global hälsa för att uppfylla Karolinska Institutets mål och visioner. Koppling mellan omvårdnads-forskning vid sektionen och våra olika utbildningsprogram stimulerar både kollegor och studenter till kritiskt tänkande, nya forskningsfrågor och innovationer för att förbättra vårdkvaliteten.

Din roll

I rollen som adjunkt undervisar du i kurser på grund och avancerad nivå. Att ha kursansvar och examinatorsuppdrag ingår i rollen och erbjuds efterhand och i relation till pedagogisk kompetens. Utbildningen bedrivs såväl på campus som på distans via nätbaserade plattformar samt i kliniska träningsmiljöer i ett samarbete mellan akademi och vårdverksamhet. I tjänsten ingår även tid för kompetensutveckling/forskning med goda möjligheter att utvecklas i lärarrollen.

Vem är du?

För behörighet till denna tjänst krävs att den sökande är legitimerad sjuksköterska. Vidare krävs högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk erfarenhet av undervisning på högskolenivå. Doktorsexamen samt tidigare erfarenheter av undervisning inom specialist- och sjuksköterskeprogrammen är meriterande. 

För arbetet krävs att du har social kompetens med ett positivt sätt och god samarbetsförmåga samt har förmåga att skapa goda kontakter inom och utom institutionen. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt datorvana då delar av undervisningen sker i digital miljö.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet, samt kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får viss ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

https://ki.se/nvs/forskning-vid-sektionen-for-omvardnad 

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 november 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4837/2021
Kontakt
  • Mathilde Hedlund Lindberg, enhetschef, 08-524 839 21
  • Nina Gårevik, enhetschef, 08-524 837 10
  • Maria Staiger, HR-ansvarig, 073-370 99 26
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
Publicerat 2021-11-09
Sista ansökningsdag 2021-11-30

Return to job vacancies