Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Protein Science Facility (PSF) (https://ki.se/psf) vid institutionen för Medicinsk Biokemi och Biofysik (MBB) är en corefacilitet som tillhandahåller service inom proteinproduktion och molekylärbiologi samt träning och tillgång till instrument för biofysikalisk karakterisering och proteinkristallografi. PSF riktar sig framför allt mot akademiska forskargrupper, inom KI såväl som övriga svenska universitet. I proteinproduktionen arbetar vi i huvudsak med parallella high-throughput-metoder för kloning och proteinrening, men även med speciallösningar och problemlösning när så krävs.

Din roll
Arbetet innebär framför allt praktiskt laboratoriearbete inom proteinproduktion i E.coli; molekylärbiologiskt arbete, odling av bakteriekultur, proteinrening, dokumentation, buffertberedning och allmänt laboratorieunderhåll. Till detta kommer, beroende på kunskap och erfarenhet, kontakt med och stöd till corefacilitetens klienter. Arbetets detaljinnehåll kan komma att utvecklas under perioden beroende på behov och kompetens.

Vem är du?
Vi söker dig som har en utbildning med biomedicinsk/biokemisk inriktning, till exempel biomedicinsk analytiker, molekylärbiolog eller liknande. Doktorsexamen är meriterande. Erfarenhet av arbete vid high-throughput proteinproduktions-plattform, molekylärbiologiskt kloningsarbete, ÄKTA-system och bakterieodling är meriterande. Tidigare erfarenhet från forskningsmiljö och särskilt core-facilitet är meriterande.

Arbetet är självständigt och ställer höga krav på noggrannhet, ansvarstagande, servicetänkande, teamkänsla och planeringsförmåga. Den sökande bör klara av att jobba med flera saker parallellt och tycka att laborativt arbete är roligt för att trivas i rollen.

All dokumentation och en stor del av kommunikationen med våra klienter sker på engelska, varför goda kunskaper i engelska är ett krav. Stor vikt läggs på passande erfarenhet och personliga egenskaper.

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 30/11 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4625/2021
Kontakt
  • Tomas Nyman , 08-524 86871
Facklig företrädare
  • Anurupa Nagchowdhury, OFR, anurupa.nagchowdhury@ki.se
  • Hongyan Xia, SACO, hongyan.xia@ki.se
Publicerat 2021-11-01
Sista ansökningsdag 2021-11-30

Return to job vacancies