Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker dig som vill arbeta med epidemiologiska studier inom graviditet, förlossning och nyföddhetstid

Din roll

Vi söker nu en forskningsspecialist inom reproduktionsepidemiologi för att förstärka vår forskargrupp. Din roll blir att självständigt analysera och färdigställa studier inom reproduktion för både mor och barn med uppföljning på kort och lång sikt. Du ska tillsammans med forskargruppen ta fram forskningsidéer, skriva ansökningar och leda arbetet inom projekt. Du bör självständigt kunna ansvara för arbetet med att skriva och färdigställa manus för vetenskaplig publikation. Du förväntas bidra till forskargruppens utveckling utifrån metoder, undervisning och samarbete med forskare inom gruppen, Karolinska Institutet och internationellt.

Behörighetskrav

  • Disputation inom medicin, epidemiologi eller folkhälsovetenskap 

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Dokumenterad vetenskaplig erfarenhet inom tillämpad reproduktionsepidemiologi framför allt observationell forskning baserad på registerdata som finns i Sverige och delvis i andra länder.
  • Förmåga att självständigt analysera studier inom klinisk epidemiologi, samt arbete med publikation och presentation av forskningsdata.

Det är meriterande att den sökande uppvisat

  • Skicklighet i vetenskapligt skrivande på engelska.
  • Erfarenhet av att driva vetenskapliga studier som projektledare i team.
  • Kunskap inom studiedesign och att vara metodologiskt stöd inom projektsamarbeten.
  • Pedagogisk skicklighet med undervisning på både grund- och forskarutbildningsnivå.

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering

Enheten för klinisk epidemiologi har under de senaste åren vuxit kraftigt och omfattar i dagsläget ca 70 anställda, 50 anknutna forskare, fem professorer, en lektor, och är indelad i sex forskargrupper vilka arbetar med kliniskt orienterad epidemiologi inom olika sjukdoms/terapifält, t.ex. kroniska inflammationssjukdomar, hematologi, obstetrisk och perinatal epidemiologi, och farmakoepidemiologi, vanligen baserat på registerdata men även kliniska data. Förutom forskning bedriver enheten också omfattande undervisning på forskarutbildningsnivå, framför allt via Forskarskolan i klinisk epidemiologi för kliniker vilken koordineras från enheten. Mycket av forskningen vid enheten sker i samarbete med kliniker från olika discipliner, ofta med samarbetspartners utanför sjukhuset, och även utanför akademin. KEP är registerhållare för ett par nationella kvalitetsregister.

Forskargruppen kring obstetrisk och perinatal epidemiologi består i nuläget av 6 doktorander, 10 postdoktorer, 9 forskarassistenter, 7 seniora forskare och 1 biostatistiker. Gruppen har ett tätt samarbete med kliniska medarbetare på Karolinska Universitetssjukhuset samt nationellt och internationellt med andra forskare inom området. Forskningen sker i form av observationella och randomiserade studier, med särskild inriktning mot riskfaktorer för negativt förlossnings- och barn-utfall. Deltagare i forskargruppen ansvarar även för Graviditetsregistret som är ett nationellt, certifierat kvalitetsregister.

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omg
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4543/2021
Kontakt
  • Olof Stephansson, olof.stephansson@ki.se, tel 070 748 78 25
Facklig företrädare
  • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
Publicerat 2021-10-18
Sista ansökningsdag 2021-11-01

Tillbaka till lediga jobb