Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 500 anställda och en omsättning på 503 miljoner år 2020, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en sektion inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelning

Inom ramen för socialgerontologi studeras åldrandet och äldre personers levnadsförhållanden utifrån tvärsnitts- och longitudinella data som baseras på intervjuundersökningar och register. Forskargrupperna arbetar med forskning kring en mängd olika vetenskapliga frågor; däribland äldres hälsa och hälsoutvecklingen, vård- och omsorg, familjens betydelse för äldre samt olika aspekter av ojämlikhet mellan olika grupper i samhället. Sektionen ARC söker nu en forskningsassistent för anställning på heltid i två år.

Din roll

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer främst att vara relaterade till Undersökningen om äldre personers levnadsvillkor – SWEOLD. Resultaten av de pågående intervjuerna ska sammanställas, kontrolleras och kvalitetsgranskas samt att variabler ska skapas utifrån enskilda och multipla frågor. I tjänsten ingår även andra forskningsuppgifter såsom att stödja och bistå forskarna med analysbara data och kvalificerade statistiska analyser samt även mera rutinartade forskningsuppgifter, administration och arbetsuppgifter relaterade till den utbildning som forskarna i gruppen bedriver.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • kvalitetsgranska, sammanställa och presentera SWEOLD 2021 data
  • litteratursökning, statistiska analyser och tolkande av resultat
  • administrativa göromål relaterade både till forskning och utbildning

Vem är du?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avlagt examen på avancerad nivå (magister eller master), har 240 högskolepoäng varav minst 60 från avancerad nivå, eller har motsvarande kunskaper, inom sociologi, demografi, folkhälsa eller närliggande vetenskapligt ämne.

Du ska även ha dokumenterad kunskap i statistisk bearbetning och analys av kvantitativa data samt mycket goda kunskaper i något statistikprogram till exempel SPSS, SAS och/eller STATA. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med stora kvantitativa datamaterial och tidigare erfarenhet av utrednings och/ eller forskningsarbete.

Den sökande bör kunna arbeta självständigt, med stor noggrannhet och ansvarskänsla. För arbetet krävs att man är strukturerad och har god analytisk förmåga. God förmåga till samarbete och kommunikation är en förutsättning. Eftersom arbetet är kopplat till SWEOLD undersökningen och den nya datainsamlingen är grundläggande kunskaper i svenska i tal och skrift ett krav. Den sökande förväntas också ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4082/2021
Kontakt
  • Carin Lennartsson, lektor, carin.lennartsson@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-09-20
Sista ansökningsdag 2021-10-18

Return to job vacancies