Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Med 1,1 miljoner nya diagnoser varje år är prostatacancer den vanligaste cancertypen hos män i utvecklade länder. Prostatacancergruppen vid MEB är en mycket tvärvetenskaplig och livlig forskargrupp i internationell framkant för att utveckla och implementera precisionsmedicinstrategier för att förbättra diagnostik och behandling av prostatacancer. Forskningen spänner över världsledande datakällor, innovativa kliniska prövningar, avancerad genomik och digital patologi.

Din roll

Arbetet syftar till analys av prostatacancervävnad baserad på digital patologidata. Graderingssystemet Gleason är den viktigaste prognostiska markören för prostatacancer men lider av betydande variation mellan observatörer och begränsar dess användbarhet för enskilda patienter. Graden av Gleason bestäms av patologer baserat på tumörens mikroskopiska tillväxtmönster som syns i vävnadsprover och utgör grunden för behandlingsbeslut. Vi letar nu efter en läkarstudent med intresse för digital patologi för analyser av digitala prostatabilder. Behovet kan komma att variera vecka till vecka då det emellanåt finns mer att göra och ibland mindre. Timanställningen är tänk att pågå fram till årsskiftet. 

För frågor om tjänsten kontakta Martin Eklund, se kontaktuppgifter nedan i annonsen. 

Vem är du?

Den sökande ska vara läkarstudent. Den idealiska kandidaten har lång erfarenhet av programmering. Erfarenhet av programvaruutveckling (inklusive t.ex. verktyg för versionskontroll) är en fördel. Sökanden ska ha jobbat med och studerat externa application programming interfaces (API) och analyserat deras tillämpbarhet för att lösa specifika problem. Ha en bred kunskapsbas i att använda diverse APIer och enkelt kunna anpassa sig till nya. Det krävs flytande engelska för tjänsten.

Den sökande ska vara mycket kollegial och kunna arbeta bra i ett tvärvetenskapligt team samt ha förmågan att arbeta självständigt. Vidare ska den sökande ha exceptionella organisatoriska färdigheter, veta hur man framgångsrikt multitaskar och ska kunna beskriva tidigare exempel på att ha utvecklat strukturerade metoder för att lösa oväntade och komplexa problem. Den sökande ska ha utmärkta analytiska färdigheter, ha nyfikenhet och kreativitet och ha förmåga att ta ansvar för forskningsprojekt tillsammans med handledaren.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Deltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2769/2021
Kontakt
  • Martin Eklund, martin.eklund@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2021-06-11
Sista ansökningsdag 2021-06-25

Tillbaka till lediga jobb