Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 497 miljoner år 2019, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna

Aging Research Center (ARC), en sektion inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en multidisciplinär forskningsmiljö med tre enheter (medicin, psykologi och socialgerontologi). Centret har omkring 75 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Din roll

SNAC-K (Swedish National study on Aging and Care-Kungsholmen) är en longitudinell populationsbaserad studie som bedrivs av Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum i samarbete med Aging Research Center (ARC) - Karolinska Institutet. Deltagarna i studien är 60 år och äldre boende på Kungsholmen. Projektet startade 2001 och ger en unik inblick i hela den äldre befolkningen.

Som testledare i SNAC-K kommer du att träffa deltagare för en c:a 1,5 tim lång neuropsykologisk testning. Testerna mäter bla minne, verbal förmåga, och psykomotorisk snabbhet. Arbetet kräver förmåga till självständighet samtidigt som du kommer att ingå i en erfaren arbetsgrupp bestående av läkare, psykologer och sjuksköterskor. Utöver att träffa deltagarna består arbetet av kodning och inscanning av resultaten från de kognitiva testerna samt olika typer av kvalitetssäkring av datamaterialet. Övriga forskningsassistentuppgifter kan också förekomma.

Vem är du?

Vi söker en psykolog/beteendevetare med minst ett års universitetsstudier i psykologi alt. motsvarande erfarenheter från arbetslivet.

Bedömningsgrunder

Tidigare erfarenhet av testning eller arbete som forskningsassistent räknas som meriterande. Flytande svenska i tal och skrift krävs. Tjänsten kräver även att du har mycket god förmåga att ge ett bra bemötande. Vidare krävs hög grad av noggrannhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader. 

Placering: Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Sveavägen 155 i Stockholm

Äldrecentrum SNAC-K Befolkningsstudie

SNAC-K Befolkningsstudie

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senaste den 17 juni 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du på med följande handlingar, skrivna på svenska:

  • En komplett CV
  • Personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2021
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2729/2021
Kontakt
  • Erika Jonsson Laukka, docent, Erika.Jonsson.Laukka@ki.se
  • Maria Staiger, HR-ansvarig, 073-370 99 26
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
Publicerat 2021-06-03
Sista ansökningsdag 2021-06-22

Return to job vacancies