Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du bidra med kvalificerade analyser av undersökningar med funktionell MR av människor med långvariga smärttillstånd resp. friska kontroller och delta i skrivandet av vetenskapliga artiklar? Du får tillfälle att genomföra avancerade statistiska analyser av data, gå igenom relevant vetenskaplig litteratur och skriva artiklar i samarbete med andra forskare.

Din roll

Du ska självständigt processa och utföra kvalificerade analyser av fMRI data, både BOLD och funktionell konnektivitet. Vidare ska du tolka dessa data i förhållande till smärtkänslighet undersökt med kvantitativ sensorisk teknik (QST) resp. till olika symtoms svårighetsgrad som forskningspersonerna skattat med hjälp av validerade frågeformulär. Du kommer att analysera data med hjälp av Statistical Parametric Mapping (SPM)/Matlab (The MathWorks, Inc, Natick, MA) och skriva en/flera vetenskapliga artiklar på engelska i samarbete med andra forskare.

Vem är du?

Du behöver vara disputerad inom neuroimaging med inriktning på smärta och ha en grundutbildning inom kognitiv neurovetenskap, psykologi eller medicin. Erfarenhet av att självständigt utföra primär och sekundär preprocessning av fMRI data och att genomföra avancerade statistiska analyser med Statistical Parametric Mapping (SPM)/Matlab (The MathWorks, Inc, Natick, MA) är ett krav. Du behöver kunna tolka imagingdata i patofysiologiska termer hos patienter med långvariga smärttillstånd. Slutligen ska du vara kunnig i smärtfysiologi och vara förtrogen med relevanta symtom hos patienter med fibromyalgi/reumatoid artrit och ha en god förmåga att skriva vetenskaplig text på engelska. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper avseende förmåga att samarbeta med andra forskare och kliniker.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 maj 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-11-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2028/2021
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82, vendela.breeze@ki.se
  • Eva Kosek, Professor, 08-524 870 54, eva.kosek@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-04-26
Sista ansökningsdag 2021-05-09

Return to job vacancies