Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Kompetenscentrum för psykoterapi (KCP) är en enhet för utbildning, kvalitetssäkring och forskning i psykoterapi inom Centrum för psykiatriforskning (CPF) i Stockholm.

MIQA-gruppen vid KCP söker nu en adjunkt som har intresse och engagemang för att undervisa och bedriva utveckling av utbildning. MIQA-gruppen tillhandahåller framförallt utbildning och kompetensutveckling inom samtalsmetoden Motiverade samtal (MI).

Arbetet som adjunkt är självständigt och omväxlande i en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet.

Din roll

Vi söker nu en adjunkt för en visstidsanställning på 100 % under ett år. Du kommer att arbeta med de vid enheten förekommande utbildningarna.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att undervisa och handleda studenter inom MI på våra uppdragsutbildningar. I arbetsuppgifterna ingår även viss utbildningsadministration och att delta i kursutveckling av befintliga och nya kurser, att hålla sig uppdaterad om aktuell utveckling inom ämnesområdet samt att vara kursansvarig.

Våra utbildningar bedrivs såväl på campus som på distans via nätbaserade plattformar. Vid uppdragsutbildning kan utbildningen vara förlagd hos huvudmannen.

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde.

Tjänsten förutsätter att du har en akademisk examen inom beteendevetenskap eller annat närliggande ämnesområde. Du ska även ha flerårig erfarenhet av att praktiskt tillämpa MI samt att utbilda och att handleda inom området. Det är meriterande om du genomgått den internationella MI-tränarutbildningen TNT (Training New Trainers) samt att du har dokumenterad erfarenhet av att använda manualen Motivational Interviewing Treatment Integrity (MITI). Vidare ser vi erfarenhet av att tidigare ha arbetat med högre utbildning som starkt meriterande. 

Du ska behärska svenska och engelska flytande och det är meriterande med god kunskap i program och plattformar som används för digital undervisning (t.ex. Canvas, Zoom och Teams) då mycket undervisning sker i digitala miljöer.

För arbetet krävs att du har ett socialt och positivt sätt, har god samarbetsförmåga samt har förmågan att arbeta självständigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Centrum för psykiatriforskning, Norra Stationsgatan 69


Läs mer om Institutionen för Klinisk neurovetenskap här

Läs mer om kompetenscentrum för psykoterapi här

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6e maj 2021. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1924/2021
Kontakt
  • Helena Lindqvist, Teamledare, helena.lindqvist@ki.se
  • Anna Wendel, HR-Administratör, anna.wendel@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-06

Return to job vacancies