Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp, Perceptual Neuroscience group, finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan psykologi och neurovetenskap för att gemensamt försöka förstå hur människans hjärna processar sensorisk och kognitiv information. Vi söker en forskare som kan leda ett ERC finansierat projekt som syftar till att validera en ny modell av arbetsminne genom modellering av elektrofysiologiska hjärndata. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Som forskare kommer du att leda ett nytt ERC projekt som syftar till att validera en ny modell av arbetsminnet. Du kommer självständigt att organisera igångsättandet av experiment samt implementera nya beräkningsmodeller i samarbete med etablerade samarbetspartners. En viktig arbetsuppgift är även att självständigt författa vetenskapliga artiklar samt söka forskningsanslag.

Vem är du?

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen i för tjänsten relevant ämne eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent. Den sökande skall ha dokumenterad erfarenhet att arbete med neurofysiologiska data; både i empirisk form, med fokus på oscillerande samband, samt modellering av underliggande data. Tjänsten kräver även mycket goda kunskaper om neurala nätverk samt hur dessa kan appliceras på arbetsminnets funktion. God samarbetsförmåga samt förmåga att kunna uttrycka sig väl på svenska samt engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Vi söker dig som kan arbeta bra i team och som tidigare visat initiativförmåga, flexibilitet och en förmåga att självständigt organisera ditt dagliga arbete.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet men även personliga egenskaper. Vidare lägger vi stor vikt vid tidigare erfarenheter av arbete med neurofysiologiska data, undersökningar med intrakraniala elektroder samt bidrag till teoribildningen kring arbetsminne.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Johan Lundströms forskargrupp
Läs mer om labbet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5e april 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1476/2021
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, HR-partner, 08-524 832 40
  • Johan Lundström, Lektor, johan.lundstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-03-22
Sista ansökningsdag 2021-04-05

Tillbaka till lediga jobb