Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att kartlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa (www.ki.se/imm/iir) bedriver forskning om arbete och hälsa med fokus på intervention och implementering. Målsättningen är att genom högkvalitativ forskning och utbildning utveckla, utvärdera och implementera evidensbaserade och kostnadseffektiva metoder i av betydelse för samhället. Vår forskningsenhet är tvärvetenskaplig och består av cirka 20 medarbetare.

Din roll

Fokus för den utlysta tjänsten är att självständig driva och utveckla forskning inom området arbetsmedicin med fokus på psykisk ohälsa, sjukfrånvaro och arbetsåtergång. Du kommer att bidra med expertis inom Arbetsmedicin, sekundärprevention och rehabilitering med fokus på interventioner riktade till personer med psykisk ohälsa. En viktig uppgift är att vidareutveckla pågående studier, att handleda doktorander och post docs, undervisa inom arbetsmedicin, rehabilitering och forskningsmetodik. Dessutom ska forskaren aktivt bedriva vetenskaplig kommunikation samt kommunikation av forskningsresultat till samhällsaktörer. I tjänsten ingår att bedriva interventionsstudier inom sekundärprevention och rehabilitering vid psykisk ohälsa för att underlätta återgång i arbete. Dessa syftar till att utvärdera interventioner för att underlätta återgång i arbete och förbättra hälsa bland personer med psykisk ohälsa. Vidare är forskning om implementeringsprocesser samt etiska aspekter som aktualiseras i samband med att nya interventioner studeras viktiga delar av tjänsten.

Arbetsuppgifterna innefattar även att etablera nya externa samarbeten, att söka forskningsanslag samt bidra till större ansökningar inom enheten. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. 

Vem är du?

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som postdoktor och forskarassistent inom området arbetsmedicin eller motsvarande.

Den kandidat vi söker måste ha:

  • Kunskaper om interventionsforskning inom området återgång i arbete, sekundärprevention och rehabilitering av personer drabbade av psykisk ohälsa.
  • Kunskaper inom kvalitativ dataanalys, och meriterande är kunskaper inom mixade metoder och statistiska analyser.
  • Erhållit forskningsanslag som huvudsökande i konkurrens
  • Publikationer i för området välrenommerade internationella tidskrifter och internationella samarbeten
  • Dokumenterad erfarenhet av doktorand- och post doc-handledning.

Vidare ställs krav på att behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökande läggs särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet. Utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet bedömer Karolinska Institutet vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-420/2021
Kontakt
  • Lydia Kwak, enhetschef, 070-748 24 14 / lydia.kwak@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2021-01-28
Sista ansökningsdag 2021-02-18

Tillbaka till lediga jobb