Vill du bidra till att förbättra barns hälsa?

I den här rollen ingår du i forskargruppen för föräldrastödsprogrammet Mer och Mindre (MoM). MoM är en behandlingsmetod för tidig fetma hos barn där fokus ligger på att ge stöd i föräldraskapet. MoM har utvärderats i en randomiserad kontrollerad studie (Ek et al, Pediatrics, 2019) och nu har vi samlat data på barn och föräldrar (t ex viktstatus, ätbeteende, föräldratekniker, metabol och psykosocial hälsa) fyra år efter behandlingsstart.

Din roll

Huvuduppgiften för denna roll är datasammanställning och dataanalys från långtidsuppföljningen av (MoM). Tjänsten kommer även till viss del innefatta datainsamling, rekrytering och administration inom ramen för EU projektet STOP (Science and Technology in Childhood Obesity Policy) i vilket implementering av MoM sker. Huvuduppgiften för denna del är datainsamling samt viss kontakt med familjer. Det finns även möjlighet att ta sig an uppgift som gruppledare i föräldragrupperna. Denna del av tjänsten kan handla om rekrytering av familjer med barn i förskoleåldern till EU projektet, främst från socialt utsatta områden. Dessutom är administrativt stöd och dokumentation viktiga uppgifter för att kvalitetssäkra projektets genomförande. Arbetet förutsätter kontakter med sjukvårdspersonal, barnhälsovården, familjer samt med andra forskargrupper inom och utanför Sverige. 

Tjänsten är på 50% och satt till ett år med möjlighet till förlängning. 

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

För denna tjänst behöver du ha:

  • Doktorsexamen inom medicinsk vetenskap, pediatrik, vårdvetenskap, nutrition, dietetik, psykologi eller närliggande områden
  • Erfarenhet av kliniska studier med främst kvantitativ ansats
  • Utmärkta kunskaper i Word, Excel och SPSS.
  • Utmärkta kunskaper i engelska och svenska

Meriterande för tjänsten är:

  • Dokumenterad erfarenhet av datainsamling och sammanställning av material, statistisk analys och vana att utföra avancerade regressioner t.ex. linjära mixade modeller, LMM och generaliserade modeller, GLMM.
  • Vana av att skriva vetenskapliga publikationer på engelska och har redan publicerat ett antal publikationer i ansedda vetenskapliga tidskrifter.
  • Erfarenhet av administrativt arbete inom sjukvården eller att ha deltagit i forskningsprojekt med barnfetma.

Som person bör du ha ett genuint intresse för barnhälsa samt vara noggrann, strukturerad, självgående och bra på att samarbeta och kommunicera. Urvalet kommer att ske genom en samlad bedömning av de dokumenterade kvalifikationerna samt ett arbetsprov som kommer att genomföras före intervjun. Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Vid enheten för pediatrik bedrivs forskning och utbildning inom barnmedicin. Drygt 100 personer är knutna till enheten varav ca 25 registrerade doktorander. Enheten har huvudansvar för två pediatrikkurser och en studentvald kurs per termin inom läkarutbildningen. Enhetschef är adjungerad professor Björn Fischler. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg


Mer och mindre-studien
CLINTEC

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-308/2021
Kontakt
  • Paulina Nowicka, paulina.nowicka@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Christina Hebert, OFR, 08-585 838 77
  • Wietze de Vries, SACO, 08 - 524 840 57, wietze.de.vries@ki.se
Publicerat 2021-01-28
Sista ansökningsdag 2021-03-31

Tillbaka till lediga jobb