Karolinska Institutet, Institutionen för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till medicinsk forskning och utbildning av toppkvalitet?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) ger utbildningar på grund- och avancerad nivå, både internationella masterprogram och fristående kurser. Utbildningarna sker i nära samarbete med spännande forskning inom ledarskap- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, samt inom livslångt lärande, självmordsprevention och etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning. Läs mer om vår verksamhet på ki.se/lime.

Vi söker nu en adjunkt till de ledarskapsutbildningar som LIME ger, bland annat uppdragsutbildningen ”Ledarskap och organisationsutveckling 2” samt ledarskapskurser inom sjuksköterskeprogrammet.

Din roll

Arbetet innebär kursledning inklusive undervisning och kursadministration och ställer höga krav på noggrannhet, flexibilitet och planeringsförmåga. Arbetsuppgifterna innefattar planering och genomförande av kurser, planering och genomförande av adekvat kursinnehåll, schemaläggning, säkerställande av resurser för genomförandet, bedömning av kursdeltagares arbeten, kommunikation med kursdeltagare liksom med institutionens lärare och administrativa stödfunktioner. Arbetet innebär därutöver kontinuerlig kommunikation med universitetets avdelning för uppdragsutbildning, samt uppföljning och utvärdering av lärandet, och medverkan i framtagandet av kursplaner. Arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas och förändras över tid vid behov.

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde.

Följande kvalifikationer är krav:

 • Doktorsexamen inom ämnet medicinsk vetenskap med särskilt fokus på sjukvårdens organisation och ledarskap
 • Grundläggande högskolepedagogisk utbildning
 • Utmärkta teoretiska kunskaper om sjukvårdens organisation och ledarskap, med särskilt fokus på samspelet mellan arbetsmiljö, patientsäkerhet, vårdkvalitet.
 • Erfarenhet av undervisning av studenter på grund- och avancerad nivå samt yrkesverksamma chefer och kliniker
 • Erfarenhet av att leda och hantera grupper i undervisningssituationer
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god kommunikationsförmåga
 • Noggrannhet, kreativitet, flexibilitet och planeringsförmåga

Följande kvalifikationer är starkt meriterande:

 • Sjukvårdsutbildning
 • Erfarenhet av arbete inom sjukvård
 • Utmärkta kunskaper och erfarenhet av användning av relevanta digitala utbildningsplattformar (Canvas, Pingpong)
 • Hög kompetens i att utveckla digitala pedagogiska läraktiviteter med fokus på ”blended learning” samt olika hybridlösningar mellan fysisk och digital undervisning
 • Doktorandhandledarutbildning
 • Pågående egen forskning inom sjukvårdens organisation och ledarskap, med fokus på något eller flera av följande: arbetsmiljö, patientsäkerhet, vårdkvalitet

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet i kombination med intresse för användning av ny teknik och nya metoder i undervisningen, samt intresse för att utveckla kopplingen mellan akademi och praktik i utbildningen.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna.

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 november 2020!


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4472/2020
Kontakt
 • Mia von Knorring, forskargruppsledare, 08-524 868 24, mia.von.knorring@ki.se
Facklig företrädare
 • Jayne Alfredsson, SACO , 08-524 838 21, jayne.alfredsson@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling
Publicerat 2020-10-20
Sista ansökningsdag 2020-11-03

Return to job vacancies