Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan psykologi och neurovetenskap för att gemensamt försöka förstå hur människans hjärna bearbetar sinnesintryck. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

I din roll som postdoktor i gruppen kommer du att bli ansvarig för ett projekt som försöker bestämma hur den mänskliga hjärnan förändras av att förlora luktsinnet. Du kommer att bli ansvarig för att sätta upp experiment, analysera data samt skriva vetenskapliga artiklar där resultaten redovisas. Positionen innebär också att du måste tillse att projektets forskningsdokumentation är i enlighet med gällande lagar och förordningar. Om intresse finns kommer du även att beredas möjligheten att handleda studenter i deras uppsatsarbete.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du måsta ha dokumenterad erfarenhet av psykofysisk testning av sensoriska funktioner samt även dokumenterad erfarenhet av insamlande och analys av MR/fMRI data. Det är särskilt meriterande om du även har dokumenterad erfarenhet av att jobba med individer med luktproblem samt insamlande och analys av MEG data. Vi ser helst att sökanden har en doktorsexamen i för forskningen närliggande vetenskapsområde. Den framgångsrika kandidaten bör kunna påvisa ett flertal arbeten som har publicerats i högkvalitativa och internationella journaler. Då patienterna som ingår i projektet är svensktalande är förmågan att obehindrat tala och skriva felfri svenska ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9e november 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4422/2020
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, HR-partner, 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
  • Johan Lundström, Forskargruppsledare, johan.lundstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2020-10-19
Sista ansökningsdag 2020-11-09

Return to job vacancies